Ζυμαρικά με παντζάρια
Όσοι είστε vegan ή ακολουθείτε μια κατά βάση φυτοφαγική διατροφή, τα ζυμαρικά πιθανότατα είναι συχνά στη διατροφή σας (ελπίζω, ωστόσο, να χρησιμοποιείτε ολικής άλεσης ή ζυμαρικά από όσπρια κι όχι τα λευκά).
Κι επειδή ακόμη κι αν είναι το αγαπημένο σας φαγητό, χρειάζεται εναλλαγές και για να σας παρέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, αλλά και για να παραμένει ενδιαφέρον στον ουρανίσκο σας, σήμερα θα δοκιμάσουμε μια πολύ διαφορετική συνταγή. Μια συνταγή που έχει άφθονο χρώμα και γεύση, ενώ είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, χάρη στο παντζάρι.
Να θυμάστε ότι τα παντζάρια κάνουν καλό στο συκώτι εμποδίζοντας τη συσσώρευση λίπους, ενώ είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και ο χυμός τους είναι ευεργετικός στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Υλικά
300 γρ. βραστά παντζάρια
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
λίγο καυτερό πιπέρι
αλάτι
Ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Οδηγίες
Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα βρασμένα παντζάρια με το ελαιόλαδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σας (μακαρόνια ή ότι άλλο σας αρέσει). Βράστε νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίξτε μέσα τα μακαρόνια σας και βράστε για όσο χρόνο λέει το πακέτο σας.
Όταν είναι έτοιμα, ανακατέψτε με το μείγμα παντζαριού και μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε με θυμάρι και κολοκυθόσπορους στο τέλος πριν το σερβίρετε!
Tip
- Αν δεν έχετε καυτερό πιπέρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπούκοβο. Αν δεν σας αρέσει καθόλου η πικάντικη, καυτερή γεύση, μπορείτε να το παραβλέψετε, αν και στο συγκεκριμένο πιάτο δίνει ένταση.
- Μια ακόμη προσθήκη που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η διατροφική μαγιά.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.