Χορτοφαγικά μάφιν αυγού χωρίς γλουτένη
Υλικά: 12 μάφινς (χορτοφαγική συνταγή χωρίς γλουτένη)
1 πιπεριά φλωρίνης
4-5 μικρά ντοματάκια (αυτήν την εποχή μπορείτε να βρείτε βιολογικά Κρήτης, θερμοκηπίου βέβαια)
5 αυγά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κολοκυθάκια
1κγ αλάτι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να λαδώσετε το ταψί σας
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ψιλοκόψτε την πιπεριά φλωρίνης, τα ντοματάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτε τα σε ένα μικρό μπώλ. Τα κολοκυθάκια προτείνω να τα τρίψετε για να ψηθούν πιο εύκολα.
- Στην συνέχεια προσθέστε τα αυγά στο μπώλ μαζί τα ψιλοκομμένα λαχανικά (αφού πρώτα τα έχετε σπάσει και χτυπήσει σε ένα διαφορετικό μπώλ έτσι ώστε εάν σας τύχει χαλασμένο να μην χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία…παθούσα!!).Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως για παράδειγμα τυρί.Ο Γιώργος μας το έχει λατρέψει επίσης με κίτρινη κολοκύθα και σπανάκι!
- Λαδώστε ένα ταψάκι ειδικό για μάφιν και τοποθετήστε ίση ζύμη σε κάθε μία απο τις 12 υποδοχές.
- Ψήστε για περίπου 15 με 20 λεπτά
Πανεύκολη συνταγή (χωρίς γλουτένη με φυσικά υλικά) και δελεαστική για τα μικρά σας αφού παραμένουν φρεσκότατα και μαλακά και τα απομακρύνουν απο τον πειρασμό μια τυρόπιτας η ενός τυροκούλουρου απο το φούρνο…τουλάχιστον για λίγο καιρό!
Αυγά: σημαντική πηγή πρωτείνης για μικρές ηλικίες αφού η χολίνη, πολύτιμο συστατικό του αυγού, βοηθάει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην συμπεριφοριστική νοημοσύνη. Η βιταμίνη Dπου περιέχουν τα αυγά επίσης αναγκαία σε χειμερινούς μήνες και σε παιδιά που δεν αθλούνται για την ανάπτυξη των οστών
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.