Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Χειμωνιάτικη σούπα κάστανο

Σας συμβαίνει κι εσάς τον χειμώνα να θέλετε να τρώτε συνέχεια πλούσιες βελουτέ; Ευτυχώς έχουμε πολλές επιλογές κι όσο κι αν κυριαρχεί η κολοκυθόσουπα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε και άλλα λαχανικά και καρπούς ή φρούτα για τις σούπες μας, όπως το κάστανο.

Το αγαπημένο, χειμωνιάτικο κάστανο είναι μια καλή πηγή ενέργειας, πλούσιο σε υδατάνθρακες, με καλά λιπαρά και καθόλου χοληστερόλη, ιδανικό για υποστήριξη ανοσοποιητικού, αφού είναι πλούσιο και σε βιταμίνη C. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (όπως Β6), οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ μας παρέχει μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο, στοιχεία απαραίτητα για την υγεία των οστών και τη λειτουργία των κυττάρων.

Αξιοποιώντας τα, λοιπόν, ως βασικό υλικό, μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ ωραία κρεμώδη σούπα, ό,τι πρέπει για τον χειμώνα.

Υλικά
500γρ. κάστανα
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνιτούρα
200ml κρέμα καρύδας (προαιρετικά, για πιο πλούσια υφή)

Οδηγίες
Ξεκινήστε βράζοντας τα κάστανα σε ένα κατσαρολάκι με νερό για περίπου 15 λεπτά, αφού πρώτα τα έχετε ξεπλύνει και τα έχετε χαράξει με ένα μαχαίρι για να εισχωρήσει εύκολα το νερό και να βοηθήσει έπειτα στο ξεφλούδισμα. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό σας, προσθέστε τα και μετρήστε χρόνο. Όταν είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τα, πετώντας τα χαλασμένα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέστε τα κάστανα και το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα, φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.

Μόλις μαλακώσουν, χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ ή μεταφέρετε τη σούπα σε μπλέντερ για να γίνει λεία. Προσθέστε την κρέμα καρύδας αν θέλετε και ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεστάνετε ελαφρά, χωρίς να βράσει.

Βάλτε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.

Tip: Η κρέμα καρύδας συνδυάζεται τέλεια με μυρωδικά όπως το θυμάρι ή ακόμα και με μια μικρή ποσότητα μοσχοκάρυδου, αν θέλετε να ενισχύσετε την αρωματική διάσταση της σούπας.

Call Now Button