Βελούδινη μοβ σούπα
Οι Vegan Fairies δεν φτιάχνουν μόνο γλυκά, αλλά και αλμυρά πιάτα και φανταστικά Vegan Budha bowls. Και επειδή οι σούπες ταιριάζουν πολύ στον χειμερινό καιρό, μοιράστηκαν μαζί μας αυτή, που έχει ωραίο χρώμα, μπόλικες φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και είναι πολύ νόστιμη, με τέλεια βελούδινη υφή για όσους δεν συμπαθούν τις πιο υγρές σούπες. Με λίγα λόγια, είναι η σούπα που θα σας πείσει ότι δεν τις τρώμε μόνο όταν είμαστε άρρωστοι!
Υλικά για 4-6 άτομα (αναλόγως τις μερίδες)
1 κιλό περίπου μωβ πατατούλες ξεφλουδισμένες και σε κύβους
1 ολόκληρο κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα γάλα καρύδας (γάλα ρόφημα)
Αλάτι
φρέσκο πιπέρι
1 κ.σ. λάδι καρύδας και 1. κ.γ. ακόμα
4 κούπες βραστό νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα την 1 κ.σ. λάδι καρύδας και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά και μετά προσθέτετε το κόκκινο λάχανο (κρατήστε μια χούφτα περίπου για topping). Ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά ακόμα και μετά προσθέτετε το νερό. Σκεπάζετε και βράζετε 15′-20′ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στη συνέχεια, βάζετε μία ποσότητα στο μπλέντερ σας με λίγο ζωμό και λίγο γάλα καρύδας, μέχρι να πάρει την μορφή που προτιμάτε. Πρόσθετετε αλάτι όσο προτιμάτε, (προσωπικά για όλη την ποσότητα έβαλα 2 κ.σ. περίπου). Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ποσότητα.Αν έχετε ράβδο (μίξερ) μπορείτε να την χτυπήσετε επιτόπου στην κατσαρόλα. Εγώ προτιμώ το μπλέντερ για έχω καλύτερο έλεγχο, ώστε να πετύχω την βελούδινη υφή που θέλω!
Πριν σερβίρετε, βάλτε το υπόλοιπο λάδι καρύδας (1 κ.γ.) σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε τα λάχανο που έχετε κρατήσει για 5 λεπτά περίπου, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο τσίλι αν σας αρέσουν τα καυτερά.
Τέλος, διακοσμήστε με το σοταρισμένο λάχανο, λίγο γάλα καρύδας και φρέσκο πιπέρι!
Tip
Βάλτε στη διατροφή σας περισσότερο τις μοβ τροφές, οι οποίες περιέχουν ρεσβερατρόλη, που συμβάλλει κατά πολύ στα υγιή τοιχώματα των αρτηριών καθαρίζοντας την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και ένα συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό, την ανθοκυανίνη.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.