Vegan τορτίγια
Θυμόσαστε τον χορτοφαγικό διαγωνισμό όπου όλοι οι αγαπημένοι φίλοι και αναγνώστες του blogσυμμετείχατε με τις δικές σας συνταγές; Εμένα μου έμεινε αξέχαστος, μου άρεσε πολύ η προσπάθεια και η συμμετοχή σας ήταν σημαντική. Να υπενθυμίσω λοιπόν ότι η Φρόσω Λαρδά ήταν η νικήτρια με την vegan Τορτίγια με Γέμιση Πάστα Ελιάς και Λαχανικά. Απλή, λιτή και υγιεινή.
Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε να «πατήσουμε» σε αυτή την vegan συνταγή και να την κάνουμε «υπερπαραγωγή». Σαλάτα, πολύχρωμες πιπεριές, πάστα ελιάς και τυρί καρύδας. Όλα φυσικά, όλα χορτοφαγικά (εχμ, πεινούσαμε λίγο παραπάνω εκείνη τη μέρα!). Δική σας με αγάπη για το brunch ή για ένα γρήγορο σνακ στο γραφείο (και αφήστε τους υπόλοιπους να τρώνε τοστ!).
Υλικά για 1 vegan τορτίγια
1 αραβική πίτα χωρίς γλουτένη
Ντοματίνια
Καρότο
Κρεμμύδι
Πιπεριές
Γαλλική λόλα
1 κ.σ. πάστα ελιάς
1κγ έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο
χυμό απο 1 Λεμόνι
40γρ τυρί καρύδας
Οδηγίες
Στην αραβική πίτα αλείψτε 1 κ.σ. πάστα ελιάς.
Ψιλοκόψτε ή χοντροκόψτε σε ροδέλες τα υλικά (βάλτε φαντασία και χρώμα, ο εγκέφαλος θέλει να βλέπει χρώματα και σχήματα για να «χορταίνει»).
Ραντίστε με ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι και προσθέστε τα στην πίτα.
Τώρα, νταν νταν νταν νταν η μεγάλη προκληση: προσπαθήστε να την τυλίξετε! Όποιος τα καταφέρει με επιτυχία θα έχει δώρο. Είναι υπόσχεση!
Tip
Αντί για γαλλική λόλα μπορείτε να βάλετε ρόκα για πιο πικάντικη γεύση, μαρούλι για πιο ήπια γεύση ή σπανάκι για περισσότερο φυλλικό οξύ. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκο κρεμμυδάκι αντί για ξερό. Δική σας είναι η πίτα, διαλέξτε!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.