Vegan σοκολατένια μους με χουρμάδες
Τους χουρμάδες ξεκίνησα να τους παίρνω ως ένα εναλλακτικό σνακ να δώσω στα παιδιά όταν ήθελαν κάτι πιο γλυκό και τελικά κατέληξα να τους αξιοποιώ με πάρα πολλούς τρόπους, ειδικά σε γλυκά που δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ζάχαρη (στο εμπόριο θα βρείτε και ζάχαρη από χουρμάδες).
Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, κάνουν καλό στο μικροβίωμα του εντέρου και το ανοσοποιητικό, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή, καροτενοειδή, φαινολικά οξέα) τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, προωθούν την υγεία του εγκεφάλου και έχουν βοηθητική δράση στους δείκτες της φλεγμονής, μειώνοντας τη δραστηριότητα του βήτα αμυλοειδούς που σχηματίζει πλάκες στον εγκέφαλο που οδηγούν στη νόσο Αλτσχάιμερ.
Κι ένας από τους καλύτερους τρόπους να τους απολαύσετε, είναι η παρακάτω σοκολατένια μους!
Υλικά
20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
400ml κρέμα καρύδας παχύρρευστη
3-4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
chocolate chips μαύρης σοκολάτας
1 βανίλια
¼ κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
Ξεκινήστε μουλιάζοντας τους χουρμάδες σας για περίπου 30 λεπτά σε νερό και θυμηθείτε να έχετε βάλει την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Αφού μουλιάσετε τους χουρμάδες σας, βάλτε τους στο μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας, προσθέστε το κακάο, το βούτυρο αμυγδάλου, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να έχετε μια απαλή μους ως αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ή φυτικό γάλα καρύδας για να έχει πιο απαλή υφή.
Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε μπολάκια και πασπαλίστε τα τσιπς σοκολάτας. Βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και απολαύστε.
Tip
Μπορείτε να παίξετε με διάφορα τόπινγκ, όπως ψιλοκομμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, τριμμένη καρύδα ή μούρα για έξτρα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.