Vegan υγιεινό πρωινό με γιαούρτι καρύδας
Κάποιοι θεωρούν τα αυγά ως το πρωινό του πρωταθλητή, ενώ άλλοι προτιμούν το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα (βαρετό) τοστ. Η χορτοφαγία όμως είναι πολύ πιο συναρπαστική από τα παραπάνω συνηθισμένα πρωινά, προσφέροντας καλύτερη υγεία, αλλά και crueltyfreeεπιλογές. Το σημερινό vegan πρωινό που σας προτείνω περιλαμβάνει γιαούρτι καρύδας με προβιοτικά, ενισχυμένο με τη σημαντική βιταμίνη Β12 για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, αποξηραμένα φρούτα, ρόδι και μαύρη σοκολάτα για περισσότερα αντιξειδωτικά και ενίσχυση ανοσοποιητικού. Κι αν είστε… μερακλήδες ή σας το επιτρέπει ο χρόνος σας, απολαύστε το με ένα βιβλίο, το δικό μου αγαπημένο βιβλίο αυτής της χρονιάς, το «Πιάνο Φόρτε» του εξαιρετικού συγγραφέα Βασίλη Μπαρούτη με διηγήματα που «ξεκινούν χαμηλόφωνα, σαν εντελώς προσωπικές στιγμές δικές σου και στη συνέχεια απογειώνονται απρόβλεπτα και ξαφνικά», όπως αναφέρει και η κριτικός λογοτεχνίας, Διώνη Δημητριάδου.
Υλικά για vegan πρωινό
1 γιαούρτι καρύδας (coco)
2 κ.σ. σπόροι ροδιού
1 κ.σ. φουντούκια ωμά
Μαύρη fairtradeσοκολάτα με πορτοκάλι
Μια χούφτα κράνα
Μια χούφτα κορινθιακή σταφίδα
Οδηγίες
Βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο το γιαούρτι σας και προσθέτετε τους σπόρους ροδιού, τα φουντούκια, τα κράνα και την κορινθιακή σταφίδα. Κόβετε μερικά κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε και αυτά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Το πρωινό σας είναι έτοιμο σε μόλις 1 λεπτό!
Tip
Μπορείτε αντί να προσθέσετε ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας, να την τρίψετε με ένα τρίφτη πάνω από το γιαούρτι σας, ώστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα, λαμβάνοντας, όμως, το άρωμα σοκολάτας και πορτοκαλιού στο πρωινό σας.