Vegan πουρές μανιταριών
Ο πουρές πατάτας σίγουρα είναι ο πιο διαδεδομένος πουρές, αλλά πουρέ μπορούμε να κάνουμε από άπειρες τροφές, όπως όσπρια, λαχανικά, φρούτα…
Σήμερα θα φτιάξουμε πουρέ μανιταριών, που δεν διαφέρει και πολύ από μια βελουτέ σούπα μανιταριών και ταιριάζει τέλεια με τα ψητά λαχανικά μας, με τόφου, με σαλάτα, με γλυκοπατάτα κ.ο.κ., ενώ μας παρέχει ποσότητες βιταμίνης D, πρωτεΐνης, βιταμίνης Β6, σεληνίου, χαλκού και άλλων θρεπτικών στοιχείων.
Θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες):
250γρ. μανιτάρια (επιλέξτε ό,τι θέλετε, άσπρα μανιτάρια, αποξηραμένα porcini κ.ο.κ.)
1 μεγάλη πατάτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο κρασί για το σβήσιμο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
Οδηγίες
Ξεκινήστε λιώνοντας το σκόρδο και σωτάροντας μαζί με τα μανιτάρια σε μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Καθαρίστε την πατάτα σας και βάλτε τη να βράσει (μπορείτε να πειραματιστείτε και με γλυκοπατάτα).
Μόλις σωταριστούν τα μανιτάρια σβήστε με λίγο αλκοόλ και αφήστε μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
Αφού βράσει η πατάτα σας κόψτε τη σε μικρά κομμάτια και βάλτε όλα τα υλικά σας στο μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει πουρές.
Προσθέστε και αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά για έξτρα διατροφική αξία, δοκιμάστε, προσαρμόστε και είστε έτοιμοι!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.