Vegan Ντιπ: γιαούρτι σόγιας με διατροφική μαγιά
Ο Ζαννής, καλός μας σύμβουλος από το παντοπωλείο στο “Βάθος Κήπος” μας μύησε στο γιαούρτι σόγιας (και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό) – Προσωπικά με έβρισκε αρκετά σκεπτική με αυτό το προιόν διότι θεωρούσα το γιαούρτι σόγιας άνοστο και έξω απο τη μεσογειακή γεύση. Όμως το συγκεκριμένο υγιεινό vegan dip με γιαούρτι σόγιας με διατροφική μαγιά αποτελεί άριστη πηγή πρωτείνης για τους χορτοφάγους και vegans, είναι χωρίς γλουτένη ενώ η διατροφική μαγιά (διαφορετική από τη μαγιά μπύρας και την μαγιά που χρησιμοποιείτε στο ψωμί) είναι σούπερ θρεπτική με 18 αμινοξέα, χωρίς συντηρητικά παρακαλώ, ενώ εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να εξαλειφθεί η Candida Albicans. Καλή μας όρεξη!
Υλικά για 1 – 2 άτομα
Vegan Dip από Γιαούρτι σόγιας
1 γιαούρτι σόγιας βιολογικό-μη γενετικά τροποποιημένο (προσωπικά προτείνω της Γαλλικής εταιρίας Soyade)
2 κσ διατροφική μαγιά (υπάρχει και εμπλουτισμένη με Β12)
1κσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1κγ μηλόξυδο
1κγ αλάτι
4-5 Αμύγδαλα ή κουκουνάρι
Λίγο κουρκουμά η γλυκιά πάπρικα
Aν βρείτε σχοινόπρασο βάλτε!διαφορετικά 1 μικρό ματσάκι μανιτανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη διατροφική μαγιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μηλόξυδο, τον κουρκουμά και τελευταία τα αμύγδαλα και το σχοινόπρασο η το μαιντανό
Συνοδεύετε με καρότο, αγγούρι ή ζεστές πιτούλες χωρίς γλουτένη.
Tip
Που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διατροφική μαγιά; Σε σάλτσες (βινεγκρέτ), να την πασπαλίσετε πάνω από σαλάτες, μακαρόνια ως τυρί, πίτες, ρύζι, σούπες κ.λπ., διαλυμένη σε νερό, γάλα, χυμούς φρούτων και λαχανικών. Καλό είναι να μη μαγειρευτεί ή θερμανθεί επειδή χάνει τις ιδιότητές της.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.