Vegan ντιπ με κάσιους και διατροφική μαγιά
Όταν οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο χρόνος περιορισμένος, οι εύκολες προτάσεις για σνακ είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό και μου αρέσουν πολύ τα ντιπ, τα οποία συνδυάζονται εύκολα με κριτσίνια ολικής ή από χαρούπι (τα λατρεύω), αλλά και με ψωμάκι ή λαχανικά.
Το συγκεκριμένο ντιπ είναι πλούσιο και λαχταριστό, το έχω φτιάξει άπειρες φορές για τις δύσκολες ώρες των σνακ, που είτε εμείς είτε τα παιδιά θέλουμε κάτι να… μασουλήσουμε, ενώ είναι σούπερ λύση και για την παρέα, για το τσιμπολόγημα.
Και κάπου εδώ να πω ότι η διατροφική του αξία είναι υψηλή, όσο κι αν δεν του φαίνεται. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη από το γιαούρτι και τους ξηρούς καρπούς, έχει Β12 από τη διατροφική μαγιά, προβιοτικά από το μηλόξιδο, καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς και αντιοξειδωτικά από τον κουρκουμά.
Υλικά
1 κεσεδάκι βιολογικό γιαούρτι σόγιας
1 κ.σ. διατροφική μαγιά πλούσια σε Β12
περίπου 10 πολτοποιημένα κάσιους ή αμύγδαλα
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
κουρκουμά ή πάπρικα
Οδηγίες
Ξεκινήστε από τους ξηρούς σας καρπούς, τους οποίους αν θέλετε μπορείτε πρώτα να τους μουλιάσετε για μερικές ώρες και στη συνέχεια να τους πολτοποιήσετε στο μπλέντερ.
Έπειτα προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε και στη συνέχειαένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τη διατροφική μαγιά, το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο και τον κουρκουμά ή την πάπρικα.
Tip
Όπως πάντα, μπορείτε να πειραματιστείτε με τα αγαπημένα σας βότανα και μπαχαρικά και να τα προσθέσετε, δοκιμάζοντας συνδυασμούς που ταιριάζουν στη γεύση σας!