Φτιάξτε 3 τέλεια vegan χριστουγεννιάτικα ροφήματα και ποτά
Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, η πανδημία συνεχίζει να παραμονεύει σε μια προ εμβολίου εποχή και αφού θα παραμείνουμε σπίτι τις γιορτές, γιατί να μην το απολαύσουμε; Τα Χριστούγεννα, άλλωστε, πάντα με ενέπνεαν για σπιτικές καταστάσεις και οι περισσότερες εικόνες που έχω από αυτά είναι στη ζεστασιά του σπιτιού. Ακόμη κι αν δεν βρεθούμε με όλα μας τα αγαπημένα πρόσωπα, θα έχουμε την υγεία και τη θαλπωρή μας. Ας πιούμε στην υγειά αυτών, λοιπόν, με τρία αγαπημένα vegan ποτά και ροφήματα που ταιριάζουν στον χειμώνα και τα Χριστούγεννα –και μας κάνουν και καλό, το καθένα με τον τρόπο του.
Ζεστό κρασί με μπαχαρικά
Στη Γερμανία είναι γνωστό ως Glühwein, που σημαίνει κρασί που λάμπει, και υπάρχει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αν δεν έχετε πιει ποτέ το αυθεντικό, μάλλον ήρθε η ώρα να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστείτε κόκκινο κρασί (προτιμήστε κάτι φρουτώδες, όπως Merlot), φέτες πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, γαρίφαλο, στικ κανέλας, λίγη μελάσα, αστεροειδή γλυκάνισο. Βάλτε όλα τα υλικά σας σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσέξτε μην τα βράσετε γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Απολαύστε το ζεστό, μια κρύα μέρα!
Κακάο αμυγδάλου
Το κακάο είναι ένα σούπερ αντιοξειδωτικό ρόφημα και τώρα είναι ο ιδανικός καιρός να το βάλετε στην καθημερινότητά σας. Εμείς το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, του δώσαμε έξτρα γεύση με αμύγδαλα, αποφεύγοντας έτσι ζάχαρη και γλυκαντικά, ανεβάσαμε τη διατροφική του αξία με ασβέστιο, καλά λιπαρά και βιταμίνη Ε από τα αμύγδαλα, του δώσαμε τραγανή και παχύρρευστη υφή και το λατρέψαμε! Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μια κούπα αμυγδαλόγαλα, 1-1,5 κ.σ. κακάο, 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο και 10 αμύγδαλα ψιλοκομμένα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το αμυγδαλόγαλα και προσθέστε το κακάο. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας και προσθέστε και το αμυγδαλοβούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και το ρόφημα να έχει ενιαίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμο, βάλτε το στην κούπα σας, πασπαλίστε τριμμένο αμύγδαλο και πιείτε το όσο είναι ζεστό.
Τσάι choco-μπανάνα
Αν κάτι σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ή φανταστεί σε αυτή τη λίστα, τότε σίγουρα είναι αυτό το τσάι, που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αφού περιέχει και τσάι και κακάο, αλλά και ασβέστιο από το γάλα αμυγδάλου και κάλιο/μαγνήσιο από την μπανάνα, είναι σούπερ σε γεύση και είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε! Θα χρειαστείτε 1 μπανάνα, 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόγαλα, ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 φακελάκι πράσινο τσάι, 1 κ.σ. κακάο, λίγη ζάχαρη καρύδας, ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Ξεκινήστε βυθίζοντας το φακελάκι σας σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε την μπανάνα με το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη καρύδας κι έπειτα σουρώστε το σε ένα κατσαρολάκι, προκειμένου να απομακρύνετε τα χοντρά κομμάτια που δεν χτυπήθηκαν καλά. Ζεστάνετέ το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε να βγει η γλυκύτητα και το άρωμα της μπανάνας και μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το τσάι. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατέψτε και αν θέλετε πασπαλίστε λίγο κακάο. Αν το αισθανθείτε πολύ πηχτό, μπορείτε να το αραιώσετε με περισσότερο τσάι και να προσαρμόσετε τη γλυκύτητά του.