Σπιτική μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Ξέρουμε όλοι πόσο λατρεύουν τα παιδιά τις φράουλες και πόσο ευτυχισμένοι είμαστε κι εμείς όταν τις τρώνε, καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες. Τα δικά μου παιδιά τις λατρεύουν με λίγη μελάσα από πάνω (κι αν τα πείσω, πασπαλίζουμε και σπόρους). Φτιάχνουμε, όμως, και μαρμελάδες προκειμένου να τις απολαμβάνουμε και αργότερα.
Θα σας πρότεινα, στην επόμενη συνταγή για μαρμελάδα να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου ζάχαρη και να δοκιμάσετε αυτή την ιδιαίτερη και πανεύκολη μαρμελάδα, πλούσια σε βιταμίνη C από φράουλες και σίδηρο από μελάσα, σε ένα συνδυασμό για την απόλυτη απορρόφηση σιδήρου.
Υλικά
500γρ. φράουλες
1 κ.σ. μελάσα ή σιρόπι αγαύης
λίγο ροδόνερο
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα με νερό βάλτε τα 500 γραμμάρια φράουλες και αφήστε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν λιώστε τες με ένα masher. Αφήστε τες μερικά λεπτά ακόμη να κοχλάσουν και προσθέστε τους 1 κ.σ. μελάσα ή σιρόπι αγαύης. Δοκιμάστε αναλόγως πόσο γλυκιά τη θέλετε και προσαρμόστε. Ανακατέψτε κι αν θέλετε προσθέστε προαιρετικά στο τέλος λίγο ροδόνερο (κάτι που δοκίμασα πρώτη φορά σε αυτή τη συνταγή για φράουλες και είχα λατρέψει).
Αφήστε τη μαρμελάδα μερικά λεπτά να κρυώσει και βάλτε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.