Σουφλέ σοκολάτας
Vegan brownie/soufflé HealthyHabits
Κατάλληλο για… υπογλυκαιμίες, το brownie/soufflé του Healthy Harmony στον Πειραιά θα σας «σταθεί» στη δύσκολη στιγμή. Περιέχει veganκουβερτούρα και κακάο που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ταιριάζει σε κάθε περίσταση, ως ένα πιο εναλλακτικό γλυκό.
Υλικά
260 γρ. καστανή ζάχαρη ή 260γρ. στέβια 1/1 ή 6 κουτ. σούπας στέβια 1/4
260 γρ. νερό ή 230 γρ. νερό+30γρ καφέ εσπρέσσο
100 γρ. λάδι καρύδας ή σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο με πολύ χαμηλή οξύτητα)
120 γρ. κουβερτούρα vegan 65+ (κομμένη σε μικρά κομματάκια -σαν σταγόνες)
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε και χωρίς γλουτένη)
70 γρ. κακάο (καλής ποιότητας)
2 ½ κ.γλ μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα αλάτι
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε αλεύρι, κακάο, μπέικιν και αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ή τη στέβια και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό χτυπώντας αργά με το φτερό (όχι το σύρμα). Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, χτυπάμε για λίγο ακόμα και τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρoγγυλή φόρμα 20εκ. ή μία τετράγωνη 20×30 (για πιο χαμηλά brownies, αδειάζουμε το μείγμα σε αυτήν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 30 λεπτά (για πιο υγρό αποτέλεσμα) ή για 35 (για λίγο πιο σταθερό).
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (καλύτερα μία ολόκληρη νύχτα) για να σταθεροποιηθεί και να κόβεται.
Καλή επιτυχία!
Tip
Μπορείτε να δοκιμάσετε αντί για ζάχαρη ή στέβια, σιρόπι αγαύης για λιγότερες θερμίδες και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε αναλογία ένα προς τρία κουταλάκια ζάχαρης και αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.