Δροσερό smoothie με καρπούζι, τζίντζερ και λάιμ
Το καρπούζι είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του καλοκαιριού και προσπαθούμε πάντα μέσα σε τρεις μήνες να το ευχαριστηθούμε τόσο, ώστε να μας λείψει όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στο χειμώνα. Γι’ αυτό και το απολαμβάνουμε σε διάφορες παραλλαγές, από σκέτο ή σε σαλάτες, μέχρι ψητό ή σε smoothie.
Μια εύκολη, γρήγορη και σούπερ δροσερή επιλογή είναι το smoothie καρπούζι με τζίντζερ και λάιμ, απόλυτα αποτοξινωτικό και πλούσιο στα αντικαρκινικά λυκοπένιο και βήτα-καροτίνη. Μας παρέχει, επίσης, βιταμίνη C, μαγνήσιο και κάλιο και είναι τόσο αρωματικό που δεν θα το χορταίνετε.
Υλικά
2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια
Χυμό από 1 μικρό λάιμ
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
Οδηγίες
Χτυπήστε όλα τα υλικά (καρπούζι, λάιμ, δυόσμο, τζίντζερ) μαζί στο μούλτι, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο, βάλτε το σε ποτήρι με… ομπρελίτσα και δροσιστείτε!
Tip
Το τζίντζερ ταιριάζει τόσο σε αλμυρές, όσο και σε γλυκές γεύσεις, γι’ αυτό βάζετέ το συχνά στις συνταγές σας, αφού είναι αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, ηρεμεί το στομάχι και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Ταιριάζει πολύ σε stir-fry συνταγές μαζί με λαχανικά και μπορείτε να το προσθέσετε και στη βινεγκρέτ σας για τις σαλάτες.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.