Scrambled τόφου
Σας λείπουν τα αυγά στο brunch σε μια vegan διατροφή; Πάμε να φτιάξουμε scrambled τόφου που θα σας κάνει να τα ξεχάσετε μια για πάντα! Ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά, αλλά και Β12 που τη χρειαζόμαστε όλοι, vegan και μη, που έχει τη γεύση και την υφή των scrambled αυγών, χωρίς τα παρελκόμενα της χοληστερίνης. Σημειώστε ότι το τόφου μας παρέχει 350mg ασβεστίου στα 100 γραμμάρια και το 16% της πρωτεΐνης μας στην ίδια ποσότητα. Τώρα που έρχεται και Σαββατοκύριακο, δοκιμάστε τα στο πρωινό ή το brunch σας!
Υλικά
1 πλάκα τόφου
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
μαύρο πιπέρι
αλάτι
Οδηγίες
Πάρτε την πλάκα τόφου και θρυμματίστε την σε ένα μπολ με τα χέρια σας, με ένα πιρούνι ή ό,τι σας βολεύει.
Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το τρίμμα σας. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό του τόφου.
Προσθέστε 1 κ.σ. διατροφική μαγιά, 1 κ.γ. κουρκουμά, λίγη σκόνη σκόρδου, λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατέψτε για μερικά λεπτά ακόμη. Αυτή είναι η βασική εκδοχή, στην οποία στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φυτικό γάλα για πιο πλούσια υφή.
Εμείς, ωστόσο, το προτιμάμε και με διάφορα λαχανικά. Προτού βάλετε το τόφου στο λάδι, μπορείτε να σοτάρετε λίγο κρεμμύδι και σκόρδο για έξτρα γεύση ή ακόμη και λίγη ντομάτα. Προς το τέλος, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σπανάκι, πιπεριές, μπρόκολο ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας!
Προσοχή! Σερβίρεται ζεστό και λαχταριστό!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.