Ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο και σπανάκι
Τι θα λέγατε για ένα νόστιμο χορτοφαγικό σνακ με βάση το αβοκάντο?Το αβοκάντο αναμφισβήτητα έχει γίνει αγαπημένο μας σνακ όχι μονο λόγω των θρεπτικών του συστατικών αλλά και λόγω του ότι μπορεί να μεταμορφωθεί από ενα πεντανόστιμό αλμυρό σνακ σε ένα λαχταριστό χορτοφαγικό γλύκό. Το αβοκάντο περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ. Η καλή αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών εξασφαλίζει ένα καλό λιπιδαιμικό προφίλ. Στο αβοκάντο βρίσκουμε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην καταπολέμηση φλεγμονών.
Υλικά για χορτοφαγικό σνακ με αβοκάντο
1 φέτα ψωμί πολύσπορο (χωρίς γλουτένη)
1 αβοκάντο
3-4 φύλλα σπάνακι
1κγ μηλόξυδο
λίγο αλάτι
1/2κγ γλυκιά πάπρικα
1κσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1κσ λιναρόσπορος
λίγες φέτες αγγούρι
προεραιτικά 30γρ λευκό τυρί καρύδας για τους vegans η 30γρ φέτα κατσικίσια
Προετοιμασία
Για το Πατέ από αβοκάντο:καθαρίζετε το αβοκάντο και τοποθετήστε το σε ένα μικρό μπώλ. Λιώστε το με ένα πιρούνι και προσθέστε το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πάπρικα και ανακατέψτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Στο πολύσπορο ψωμάκι αλείψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μίγμα αβοκάντο, τα φύλλα σπανάκι,τις ψιλοκομμένες φέτες από αγγούρι. Πασπαλίστε με λιναρόσπορο και άφθονο πιπέρι. Ετοιμο
Tο γνωρίζατε αυτό: Το φυλλικό οξύ που βρίσκουμε στο αβοκάντο βοηθά την απορρόφηση του σιδήρου και είναι σημαντικό για τη γονιμότητα και τη σύνθεση του DNA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.