Σαλάτα με ψητά ντοματίνια και γλυκιά κολοκύθα
Οι σαλάτες το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι γευστικές, δροσερές και ελαφριές. Ακόμη πιο πολύ έχουν την τιμητική τους, όμως, έπειτα από μια απαιτητική μέρα εργασίας, όταν η όρεξη για μαγείρεμα είναι μειωμένη, αλλά η πείνα αυξημένη. Η συγκεκριμένη σαλάτα έχει μεν τη διαδικασία της, αλλά είναι απλή, υγιεινή, χορτοφαγική, χωρίς γλουτένη, με τα οφέλη της κολοκύθας να υπερισχύουν.
Κι αν αναρωτιέστε πώς μας ωφελεί η κολοκύθα, να σας πω ότι αποτελεί καλή πηγή βιταμινών Β και βιταμίνης C που τονώνει το ανοσοποιητικό, είναι πλούσια σε βήτα καροτένιο που χαρίζει σε αυτήν το χρώμα της και σε εμάς την υγεία μας με τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές του ιδιότητες, διατηρώντας την υγεία της καρδιάς μας, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχει φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου και κάνει καλό στο στομάχι, ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν γαστρικά προβλήματα.
Την κολοκύθα την συναντάμε από Αύγουστο μέχρι Μάρτιο, αν και η καλύτερή της εποχή είναι εκεί γύρω στο Halloween, τον Οκτώβριο. Παρ’ όλ’ αυτά, επειδή εμάς μας αρέσει πολύ, την κρατάμε στην κατάψυξη και τη χρησιμοποιούμε έτσι φρέσκια όλο το χρόνο. Δοκιμάστε το
Υλικά για 2 άτομα για σαλάτα με ψητά ντοματίνια και γλυκιά κολοκύθα
20 ντοματίνια
300 γρ. κολοκύθα
Ρόκα ή γλιστρίδα
½ σκελίδα σκόρδο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Εάν θέλετε προσθέστε λευκό τυρί καρύδας!!πεντανόστιμη
Οδηγίες
Κόψτε την κολοκύθα σας σε μικρά κυβάκια, βάλτε τη σε λαδόκολλα πασπαλίστε την με κουρκουμά, πάπρικα, θυμάρι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, περιχύστε της ελαιόλαδο και βάλτε τη να ψηθεί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε και τα ντοματίνια στο φούρνο, αφού πρώτα τους προσθέσετε θυμάρι και σκόρδο και ψήστε τα μαζί για άλλα 10 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, βάλτε τα όλα μαζί σε ένα πιάτο μαζί με τη φρεσκοπλυμμένη ρόκα ή γλιστρίδα σας και ανακατέψτε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Tip
Για να καθαρίσετε την κολοκύθα σας, κόψτε τη στη μέση, αδειάστε όλα τα σπόρια με ένα μαχαίρι (μπορείτε να τα κρατήσετε για άλλη στιγμή, καθώς μας παρέχουν σίδηρο, βιταμίνες E, C, Κ, κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α κ.ά.), γυρίστε την ανάποδα, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, και αρχίστε από το πλάι να την κόβετε σε φέτες. Σε κάθε μια φέτα, αφαιρέστε τη φλούδα με το μαχαίρι για να κρατήσετε τη σάρκα και να την κόψετε σε κυβάκια.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.