Σαλάτα με φράουλες και σπανάκι
Φαντάζομαι έχετε ήδη καταλάβει πόσο αγαπάμε οικογενειακώς τις φράουλες κι εγώ ακόμη περισσότερο, τόσο για τη γεύση και το άρωμά τους, όσο και για τη διατροφική τους αξία, αλλά και το μικρό περιθώριο που έχουμε στη διάθεσή μας να τις απολαύσουμε φρέσκες. Γι’ αυτό ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να μπουν στο πιάτο, να ταιριάξουν με άλλα υλικά, δίνοντας κάθε φορά ένα νέο, λαχταριστό αποτέλεσμα, που μαζί με άλλες φυτικές τροφές θα μας χαρίσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε, τις φυτικές ίνες που χρειάζεται το μικροβίωμα του εντέρου και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός και το ανοσοποιητικό μας.
Αυτή τη φορά, τις συνδυάσαμε σε μια υπέροχη, λαχταριστή σαλάτα, που είναι ό,τι πρέπει και για όσους θέλουν να φάνε πιο ελαφριά ενόψει καλοκαιριού. Εγώ την προτιμώ πολύ συχνά και για κυρίως, αφού τα έχει όλα: φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, υδατάνθρακα, καλά λιπαρά.
Υλικά για 4 μερίδες
6 φλιτζάνια βιολογικό baby σπανάκι
1 μήλο
1 κόκκινο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι βιολογικές φράουλες κομμένες
¼ φλιτζανιού καρύδια ή αμύγδαλα
Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζανιού φυτικό γιαούρτι
2 κ.σ. ξίδι μηλίτη
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
½ κ.γ. μαρμελάδα φράουλα (δείτε εδώ αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας)
λίγο αλάτι
Οδηγίες
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε μέσα το σπανάκι (αφού το έχετε πλύνει καλά). Στη συνέχεια κόψτε το μήλο σας σε μικρά κομμάτια, το ίδιο και το κρεμμύδι σας και προσθέστε τα, μαζί με τις σταφίδες, τις φράουλες και τους ξηρούς καρπούς.
Σε ένα μικρότερο μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας το γιαούρτι, το ξίδι μηλίτη, τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα και το αλάτι.
Περιχύστε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακατέψτε και απολαύστε!
Tip
Οι φράουλες έχουν σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (40), γι’ αυτό μην τις φοβάστε. Προτιμάτε πάντα τις βιολογικές, καθώς η απουσία φλούδας κάνει τα χημικά να εισχωρούν στη σάρκα του φρούτου που καταναλώνουμε και για ένα γλυκό σνακ, συνδυάστε με μελάσα. Ο σίδηρος της μελάσας και η βιταμίνης C της φράουλας κάνουν θαύματα!