Ψωμάκια τύπου μπέιγκελ χωρίς γλουτένη
Τώρα που ο καιρός ανοίγει και η διάθεση για πικ νικ μεγαλώνει, ψάχνουμε για ιδέες πάνω στο τι μπορούμε να πακετάρουμε για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα στην ύπαιθρο. Τα μπέιγκελ χωρίς γλουτένη, με αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 και θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορείτε να τα καταψύξετε εύκολα και σε μια εκδρομή να έχετε έτοιμη μια εύκολη, γευστική και πάνω από όλα υγιεινή λύση για παιδιά και μεγάλους, είτε ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, είτε όχι. Αποτελούν το ιδανικό ψωμί για τόνωση του ανοσοποιητικού, ενώ για να τα κάνετε ακόμη πιο θρεπτικά, μπορείτε να τα συνδυάσετε με χούμους, τυρί Philadelphia και λαχανικά ή απλώς τυρί και ντομάτα.
Υλικά για 6 μπέιγκελ
1½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
¼ φλιτζανιού αλεσμένο λιναρόσπορο
1 κ.σ. αλεύρι καρύδας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
3 μεγάλα αβγά
Οδηγίες
Αλείψτε μια φόρμα για ντόνατ με λίγο λάδι και πασπαλίστε τη με αλεύρι καρύδας.
Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, τον λιναρόσπορο, το αλεύρι καρύδας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο μούλτι σας και χτυπήστε τα όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέστε τα αβγά σας και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετήστε το μείγμα σε μια πλαστική σακουλίτσα που σφραγίζει, κόψτε της τη μια άκρη και πιέστε το μείγμα να βγει από εκεί, στην έτοιμη φόρμα για ντόνατ. Πασπαλίστε με λίγο λιναρόσπορο ή παπαρουνόσπορο και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Για να διαπιστώσετε αν έχουν γίνει, πιέστε το μαχαίρι μέσα στο ψωμάκι. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμα!
Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα και σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα με τριμμένο τυράκι ή συνδυάζοντάς τα με λιαστή ντομάτα, μπρόκολο, τυρί κρέμα, αλείμματα και ό,τι σας αρέσει.
Tip
Για να τα αποθηκεύσετε, αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα κι έπειτα βάλτε τα στο ψυγείο σε μια αεροστεγή θήκη.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.