Πεντανόστιμη φάβα
Φάβα! Αγαπημένο ντιπ, spread, ορεκτικό (πείτε το όπως θέλετε), η φάβα είναι εξαιρετική vegan επιλογή της ελληνικής κουζίνας, που μας παρέχει:
- σίδηρο
- φυλλικό οξύ
- πρωτεΐνη
- φυτικές ίνες
- βιταμίνες Β
- χαλκό
- φώσφορο
- κάλιο
- μαγνήσιο
Δεν θέλει πολύ κόπο για να τη φτιάξετε και είναι ένα ιδανικό spread για κάθε στιγμή, που μπορείτε να απλώσετε στο ψωμί σας, σε κριτσίνια, σε στικ λαχανικών, είτε στο γεύμα σας ως ορεκτικό, είτε ως σνακ.
Υλικά
300 γρ. φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
χυμό από 1 λεμόνι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Πρώτα απ’ όλα, φροντίστε να ξεπλύνετε και να μουλιάσετε τη φάβα σας αποβραδίς.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη φάβα σας με νερό και αφήστε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε φωτιά, ξαφρίστε για τα επόμενα λεπτά και προσθέστε το κρεμμύδι καθαρισμένο. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Μόλις συμβεί αυτό, αφαιρέστε το κρεμμύδι, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε είτε με κουτάλι μέχρι να λιώσει, είτε με ραβδομπλέντερ. Όταν είναι έτοιμη, βάλτε τη στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και αναλόγως τις προτιμήσεις μπορείτε να προσθέσετε κάππαρη, καραμελωμένα κρεμμύδια, λιαστή ντομάτα και ό,τι άλλο σας αρέσει.
Tip
Για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια σας, σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη μελάσα. Σβήστε με βαλσάμικο και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.