Νόστιμο ρύζι με φρέσκια κίτρινη κολοκύθα και γλυκοπατάτα
Μικρά ανθρωπάκια: 1 (από 10 μηνών)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά
80γρ ρύζι
50γρ γλυκοπατάτα
50γρ κίτρινη κολοκύθα
ελαιόλαδο
χυμός απο 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
– Καθαρίστε την γλυκοπατάτα.
– Βράστε το ρύζι σε κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους και μετά απο 5-8 λεπτά προσθέστε την γλυκοπατάτα και αφήστε για περίπου άλλα 8 λεπτά.
– Καθαρίστε την φλούδα από την κολοκύθα και κόψτε την σε κομμάτια. Βάλτε την στον ατμό για 8 λεπτά.
– Στη συνέχεια, προσθέστε την κολοκύθα και το χυμό πορτοκάλι στο ήδη έτοιμο ρύζι με την γλυκοπατάτα και ανακατέψτε.
– Σερβίρετε προσθέτωντας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Δύο συστατικά σύμμαχοι του ανοσοποιητικού:
1 – Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης D. Η τακτική κατανάλωσή της συμβάλλει στη δημιουργία υγιών οστών. Είναι επίσης σημαντική για την καρδιά, το δέρμα και τα δόντια.
2 – Η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α. Η τακτική κατανάλωσή της συμβάλλει στην υγεία των ματιών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα εντυπωσιακά.
Τέλειος διατροφικός συνδυασμός!!!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.