Μπισκότα φιστικοβούτυρου με 4 υλικά
Τα μπισκότα τα λατρεύουμε οικογενειακώς, γιατί ταιριάζουν παντού, από το πρωινό, μέχρι τα σνακ, και είναι μια εύκολη λύση να «τσιμπήσεις» κάτι. Το καλό με τα συγκεκριμένα είναι ότι για να τα φτιάξετε χρειάζεστε μόνο 4 βασικά υλικά, που σημαίνει ότι ούτε η κουζίνα θα γίνει… χάλια, ούτε πρέπει να ψάχνετε υλικά και να πηγαίνετε σούπερ μάρκετ με λίστα. Το πιθανότερο είναι να τα έχετε στο ντουλάπι σας αν ακολουθείτε διατροφή χωρίς γλουτένη και μέσα σε 25 λεπτά, να έχετε μπροστά σας τα παρακάτω πεντανόστιμα μπισκοτάκια, ψημένα και μοσχομυριστά.Ειναι πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα, είναι χωρίς ζάχαρη και φυσικά χωρίς γλουτένη.Αναμένω τις εντυπώσεις σας!
Υλικά για 10 μπισκοτάκια φυστικοβούτυρου χωρίς γλουτένη
½ φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
2/3 του φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου (μπορείτε να το φτιάξετε με δικά σας αμύγδαλα-βάλτε στο μπλέντερ βιολογικά αμύγδαλα και είναι έτοιμο)
2κς βιολογικό μέλι
1 ασπράδι αβγού
¼ κ.γ. bakingsoda
½ κ.γ. φρέσκια βανίλια απο κλωναράκι
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πάρτε ένα μπολ μετρίου μεγέθους, βάλτε όλα τα υλικά σας (φιστικοβούτυρο, αλεύρι αμυγδάλου, μέλι, ασπράδι, bakingsoda και την βανίλια) και χτυπήστε τα όλα μαζί.
Με τη ζύμη που έχετε φτιάξει, πλάστε μπισκότα με τα χέρια σας πάχους περίπου 1 εκατοστού και διαμέτρου 5 εκατοστών και βάλτε τα σε μια λαδόκολλα.
Πιέστε το κάθε ένα με το χέρι σας, ώστε να πάρει το μέγεθος που πρέπει και με ένα πιρούνι χαράξτε το μέσο τους.
Ψήστε τα για 7-9 λεπτά και αφήστε τα έπειτα για 5-10 λεπτά να κρυώσουν στη λαδόκολλα, πριν τα πάρετε από εκεί.
Tip
Το ψήσιμο των μπισκότων θέλει πάντα υπομονή. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να υπερφορτώνετε το φούρνο κι αν έχετε φτιάξει μεγάλη παρτίδα, φροντίστε να ψήνετε μια λαδόκολλα τη φορά, στη μεσαία σχάρα. Αν πρέπει να ψήσετε περισσότερα μπισκότα (π.χ. 2 λαδόκολλες), φροντίστε στη μέση του ψησίματος να τους αλλάξετε θέση για να έχουν σωστό και ομοιόμορφο ψήσιμο.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.