Μίνι πιτσάκια μελιτζάνας
Ίσως θα έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα ότι οι πίτσες και οι μπρουσκέτες κάθε είδους είναι η αδυναμία μας οικογενειακώς και προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργήσουμε νέες συνταγές με ό,τι έχουμε στην κουζίνα μας, πάντα vegan, φιλικές για το μικροβίωμα του εντέρου και το ανοσοποιητικό και φυσικά απολαυστικές.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πάντα λαχταριστό αποτέλεσμα. Τη συγκεκριμένη συνταγή, όμως, πραγματικά την απολαύσαμε, ενώ τη φτιάξαμε από το μηδέν μια Κυριακή απόγευμα με μελιτζάνες, πιπεριές και ελιές που είχαμε σε απόθεμα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά, λυκοπένιο, βιταμίνη C, ενώ οι μελιτζάνες και κυρίως η φλούδα τους μας παρέχουν νασουνίνη, που προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων. Γι’ αυτό προτιμήστε τες βιολογικές και με τη φλούδα.
Συνδυάζοντας όλα αυτά μαζί, το αποτέλεσμα μας εξέπληξε και μάλιστα στο τέλος, τα παιδιά κατέληξαν να τσακώνονται για το ποιος θα φάει το τελευταίο κομμάτι κι όσο κι αν το… λιγουρευόμασταν εμείς, τους το παραχωρήσαμε.
Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες
2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
10 πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι
1 φλιτζάνι τριμμένο φυτικό τυρί που λιώνει
1 μικρή πράσινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμάς
ρίγανη
μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα
Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
Πλύνετε και κόψτε τις μελιτζάνες σας σε χοντρέ ροδέλες, με τη φλούδα. Απλώστε τες σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πασπαλίστε τους ελαιόλαδο και στις δυο πλευρές. Έπειτα προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και ρίγανη. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ κόψτε τις ελιές σας σε ροδέλες, ψιλοκόψτε την πιπεριά σας και κόψτε το φυτικό σας τυρί σε κύβους.
Μόλις οι μελιτζάνες σας είναι έτοιμες, αφήστε τες λίγο να κρυώσουν και προσθέστε σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε από πάνω τις πιπεριές, τις ελιές και το τυρί, πασπαλίστε λίγο ακόμη αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και ψήστε στο φούρνο για 3-5 λεπτά.
Γαρνίρετε στο τέλος με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Tip
Εννοείται ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά που έχετε στο σπίτι σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε σκόνη σκόρδου κι αν σας αρέσουν τα καυτερά, λίγο μπούκοβο θα απογειώσει τα μικρά, φυτικά πιτσάκια σας και σε γεύση και σε διατροφική αξία. Μην ξεχνάτε ότι το μπούκοβο βοηθά στην πέψη, έχει αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, κάνει καλό στην πίεση και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.