Light σαλάτα με κινόα, ρόδι και απαλό ντρέσινγκ λεμονιού
Συνοδευτικό πιάτο, σερβίρεται σχεδόν την ίδια ώρα με το κυρίως πιάτο ή προ-υπάρχει στο τραπέζI μας. Μια ξεχωριστή χορτοφαγική συνταγή χωρίς να χάσουμε τη γιορτινή διάθεση. Το ρόδι πάντα έφερνε καλή τύχη σε όποιον το είχε μαζί του. Για κινόα που το συνοδεύει σίγουρα η τύχη του φτάνει μέχρι το τραπέζι σας αλλά όχι πιο μακρυά.
Υλικά
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο και καθαρισμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 καρότο σε φλύδες
- 1 φλυτζάνι κινόα (ωμό)
- 1/2 φλυτζάνι σπόρους ροδιού
- 1/2 φλυτζάνι καρύδια (περασμλενα απο γουδοχέρι–δώστε τους να καταλάβουν!)
- 2 κσ μέντα ψιλοκομμένη (και λίγο άνηθο ένα θέλετε)
- χυμό απο 1 λεμόνι και το ξύσμα του
- 1/4 φλυτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
Προετοιμασία
- Μαγειρέψτε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες μου: οδηγός για τέλειο κινόα.
- Σε ένα μεγάλο μπών αναμείξτε το κινόα, τα λαχανικά τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού
- Ετοιμάστε το ντρέσινγκ σας χτυπώντας το χυμό από λεμόνι και το ξύσμα του το ελαιόλαδο και τον πολτό σκόρδου. Αλατίστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
- Περιχύστε την σαλάτα με το ντρέσινγκ σας και είναι έτοιμο!
Το ξέρατε ότι το ρόδι ενισχύει το ανοσοποιητικό;
Είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και μπορεί να συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοραθρίτιδας. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή και την ανάπτυξη αντισωμάτων συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, αποτρέποντας ιούς και λοιμώξεις.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.