Κολοκύθα με πατάτες, πράσο και σκόρδο
Δεν είμαστε του Halloween -αν και τα παιδιά έχουν αρχίσει να… δελεάζονται κάθε χρόνο- αλλά η κολοκύθα αυτή την εποχή είναι μια από τις αδυναμίες μας. Κι επειδή ωραία η κολοκυθόσουπα, αλλά θέλουμε να την αξιοποιούμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και υλικά, φτιάξαμε τις προάλλες μια αυτοσχέδια συνταγή που μας ξετρέλανε, η οποία συνδύαζε διαφορετικές υφές, γεύσεις, αρώματα και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Στη συνέχεια τη δοκιμάσαμε και με πράσο και απογειώθηκε ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας έξτρα βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, φλαβονοειδή και καροτενοειδή.
Ώρα, λοιπόν, να τη δοκιμάσετε.
Θα χρειαστείτε για 2 μερίδες
1 κομμένη μικρή κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια (μπορείτε να πάρετε και την έτοιμη, κομμένη και βρασμένη)
3-4 σκελίδες σκόρδο
5-6 βιολογικές baby πατάτες
1 πράσο
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
κουρκουμά
μαύρο πιπέρι
μπούκοβο
Οδηγίες
Ξεκινήστε από τις πατάτες, τις οποίες πρέπει να τις βάλετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό και να τις βράσετε μέχρι να μαλακώσουν. Αν δεν έχετε έτοιμη κολοκύθα, θα πρέπει κι αυτή να την κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τη βράσετε σε ένα άλλο κατσαρολάκι μέχρι κι αυτή να μαλακώσει.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο και το σκόρδο (φροντίστε το σκόρδο να το έχετε κόψει πρώτα 10-15 λεπτά νωρίτερα για να απελευθερώσει την αλινάση, ένα ένζυμο που συμβάλλει στον σχηματισμό αντικαρκινικών θειούχων ενώσεων).
Προσθέστε στη συνέχεια τις πατάτες, αφού τις κόψετε σε κομμάτια, την κολοκύθα κομμένη, σωτάρετε και πασπαλίστε τη σάλτσα σόγιας, τον κουρκουμά, τo πιπέρι για να απορροφηθεί ο κουρκουμάς από τον οργανισμό και λίγο μπούκοβο, αν το θέλετε πιο πικάντικο και καυτερό.
Ανακατέψτε, αφήστε να μαγειρευτούν για λίγο όλα μαζί και απολαύστε.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.