Κακάο με μπαχαρικά
Ένα ζεστό ρόφημα κακάο τον χειμώνα είναι αν μη τι άλλο ένα από τα πιο comfort ροφήματα, άκρως αντιοξειδωτικό, με σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της γήρανσης, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου.
Κι αφού έχει όλα αυτά τα οφέλη από μόνο του, γιατί να το πειράξουμε; Η απάντηση είναι για να λάβουμε τα μέγιστα από ένα ρόφημα, τόσο σε γεύση, όσο και σε αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη δράση, με στόχο την υποστήριξη του ανοσοποιητικού που φέτος, με το πάρτι ιώσεων, είναι επιτακτική.
Πάμε, λοιπόν, να το αναβαθμίσουμε;
Υλικά
1 κ.σ. κακάο
¼ κ.γ. κουρκουμά
ελάχιστο μαύρο πιπέρι
λίγη κανέλα
1 κ.γ. μελάσα
3/4 κούπας νερό
φυτικό γάλα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε βραστό νερό από τον βραστήρα ή σε νερό στο μπρίκι που βράζει, προσθέστε το κακάο, τον κουρκουμά, το πιπέρι, την κανέλα και τη μελάσα και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια αδειάστε το μείγμα σε μια κούπα και αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα αμυγδάλου.
Tip
Για έξτρα σπιρτάδα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τζίντζερ, το οποίο κάνει καλό στο στομάχι και στο πεπτικό, στη θέση της κανέλας.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.