Γρήγορα πιτσάκια χωρίς ζύμη για παιδικά πάρτι
Οι μαμάδες πάντα έρχονται αγχωμένες στο γραφείο μου όταν έχουν πάρτι. «Τι να προσέξει στο φαγητό, τι να φάει; Μήπως να του δώσω κάτι πριν ώστε να ειναι χορτάτο;» με ρωτάνε. Εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι ότι τα παιδικά πάρτι είναι οι πιο ωραίες παιδικές αναμνήσεις. Εξηγώ πάντα ότι δεν χρειάζεται να αγχώνονται αλλά να χαρούν την κάθε στιγμή με το παιδί τους. Σε περίπτωση που κάνετε το πάρτι σπίτι σας φτιάξτε αυτή την γρήγορη και υγιεινή συνταγή και όλα τα μικρά θα σας λατρέψουν.Εαν πάλι είσαστε καλεσμένοι μπορείτε να το προτείνετε σαν μια εναλλακτική (ή ακόμα και να το φτιάξετε εσείς και να το πάτε!) για παιδάκια που είτε έιναι χορτοφάγα είτε ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Έχουν 2 αγαπημένα υλικά, πατάτα και τυρί, και εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα! It’s party time!
Υλικά για 12 μικρά πιτσάκια χωρίς γλουτένη
Για τη βάση
2 μεγάλες πατάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γλυκοπατάτα
Για τα πρώτα πιτσάκια
Πέστο βασιλικού
Μανιτάρια
Κόκκινη πιπεριά
Για τα δεύτερα πιτσάκια
Κόκκινη σάλτσα ντομάτας
Τυρί
Ντοματίνια
Οδηγίες
Για τη βάση: Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε λαδόκολλα στους 180οC για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Για τα πρώτα πίτσακια: Σ’ ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια –εάν θέλετε να αποφύγετε τη διαδικασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έτοιμα (αν και η γεύση τους δεν είναι τόσο καλή όσο τα φρέσκα) αλλά φροντίστε να διαλέξτε μανιτάρια σε γυάλινη συσκευασία για να αποφύγετε το αλουμίνιο της κονσέρβας.
Απλώστε το έτοιμο πέστο (υπάρχει και εξαιρετική συνταγή στο μπλογκ για απαιτητικές μαμάδες) τα μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά. Ψήστε ξανά στο φούρνο στους 160οC για 4 λεπτά περίπου.
Για τα δεύτερα πίτσακια: Αλείψτε τη σάλτσα ντομάτας, τρίψτε το τυρί και βάλτε ένα ντοματίνι ανά πιτσάκι και ψήστε το μέχρι να λιώσει το τυρί.
Tip
Το κατσικίσιο τυρί είναι εκπληκτικό για πίτσα! Το γάλα με το οποίο ανέθρεψε η μυθική κατσίκα Αμάλθεια τον Δία και έπινε μετά μανίας στα νιάτα του ο Διόνυσος από όπου φτιάχνεται το τυρί είναι καταπλητικό γιατί έχει λιγότερη λακτόζη. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας έδειξε ότι μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.