Γλυκιά Mαραθόσουπα
Εύκολη διατροφική χορτοφαγική συνταγή για εσάς που αγαπάτε τη σούπα και αναζητάτε ένα τέλειο ελαφρύ κυρίως πιάτο. Είναι σχετικά εύκολο, βγάζει αρκετή ποσότητα (οπότε έχουμε και το επόμενο βράδυ φαγητό χωρίς να ανακατευούμε στην κουζίνα) και είναι το τέλειο ελαφρύ δείπνο. Ακόμη κι όταν έχουμε τραπέζι η σούπα βγαίνει πάντα πρώτο πιάτο (αν και -χμμμ -δεν το σερβίρω πάντα σε πιάτο αλλά σε ποτήρι ή σε φλιτζάνι του τσαγιού που δίνει μια πιο σικάτη εμφάνιση). Σε αυτή τη σούπα το μυστικό είναι ο μάραθος και θα δείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα ταιριάζει τέλεια με μια κουταλιά γιαούρτι. Δοκιμάστε τη!
Υλικά για 4 άτομα
2κ.σ. ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο
1 σέλερι κομμένο
1 μήλο στον ατμό, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
800 ml ζωμό λαχανικων (σπιτικό η και βιολογικό)
Αλάτι
4 κσ τριμμένο καρύδι για σερβίρισμα
Οδηγίες
Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, σε μεσαία φωτία, και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το για 1 λεπτό μέχρι να βγει το άρωμά του. Υστερα προσθέστε τον μάραθο, το σέλερι και το μήλο. Σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ανακινώντας συχνά την κατσαρόλα ή ανακατεύοντας, για να μην κολλήσουν.
Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό μέχρι να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο μαιντανός. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήστε τη σούπα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ή χτυπήστε με το ραβδομπλέντερ ή τοποθετήστε όλο μίγμα σε ένα απλό μπλέντερ για να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η σούπα βελουτέ. Προσθέστε αλάτι, προαιρετικά.
Σερβίρετε με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδι.
To ήξερες;
Ο μάραθος έχει φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως το φλαβονοειδές ρουτίνη, κερσετίνη και διάφορους γλυκοζίτες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον η ανηθόλη μειώνει τη φλεγμονή και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνες. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C ενώ ο βολβός του (φινόκιο) φαίνεται να συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.