Δροσερό ντρέσινγκ σαλάτας με άρωμα φρεσκάδας
Θέλετε να… περιποιηθούμε λίγο παραπάνω τις πράσινες σαλάτες μας με ένα μυρωδάτο ντρέσινγκ που θα τους χαρίσει έξτρα δόση βιταμίνης C, χωρίς πολλές θερμίδες; Λατρεύω όταν το ντρέσινγκ έχει και άρωμα, χαρίζοντας φρεσκάδα στη σαλάτα!
Θα χρειαστείτε
1 με 1½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο αγγούρι
2 κ.σ. (ή και περισσότερο) χυμό λεμονιού
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
2 κ.σ. νερό
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Αναμείξτε τον φρέσκο μαϊντανό, με το αγγούρι, τον χυμό λεμονιού, τον φρέσκο άνηθο, το παρθένο ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μούλτι και χτυπήστε τα. Την ποσότητα που θα περισσέψει, μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε τη στο ψυγείο, για να τη χρησιμοποιήσετε σε άλλη σαλάτα.
Tip
Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το ντρέσινγκ και για να δώσετε παραπάνω γεύση σε λαχανικά στον ατμό όπως κουνουπίδι, πατάτες, κολοκύθια.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.