Ντρέσινγκ μαϊντανού με άρωμα φρεσκάδας
Επειδή μια σαλάτα μπορεί να απογειωθεί με το κατάλληλο ντρέσινγκ και γευστικά και διατροφικά, συνεχίζουμε τους πειραματισμούς. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι αυτό το υπέροχο και αρωματικό ντρέσινγκ μαϊντανού, πλούσιο σε βιταμίνη C, που ταιριάζει πολύ σε πράσινες σαλάτες, αλλά και σε λαχανικά στον ατμό, όπως κουνουπίδι, πατάτες, κολοκύθια κ.ο.κ. Αν θέλετε, μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς λάδι και αν είστε πιο τολμηροί, προσθέστε και λίγη πιπεριά τσίλι.
Υλικά
1 με 1½ φλιτζάνια φρέσκο μαϊντανό ή/και κόλιαντρο
1 φλιτζάνι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο αγγούρι
2 κ.σ. (ή και περισσότερο) χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
2 κ.σ. νερό
¼ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Αναμείξτε τον μαϊντανό ή/και κόλιαντρο, το καθαρισμένο και ψιλοκομμένο αγγούρι, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα γεύση σε ένα μούλτι και χτυπήστε τα. Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, είσστε έτοιμοι να το περιχύσετε στη σαλάτα σας ή στα λαχανικά σας. Μπορείτε να διαμορφώσετε την πυκνότητά του με περισσότερο ή λιγότερο νερό. Την ποσότητα που θα περισσέψει, μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε τη στο ψυγείο.
Αναμείξτε τον μαϊντανό ή/και κόλιαντρο, το καθαρισμένο και ψιλοκομμένο αγγούρι, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έξτρα γεύση σε ένα μούλτι και χτυπήστε τα. Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, είσστε έτοιμοι να το περιχύσετε στη σαλάτα σας ή στα λαχανικά σας. Μπορείτε να διαμορφώσετε την πυκνότητά του με περισσότερο ή λιγότερο νερό. Την ποσότητα που θα περισσέψει, μεταφέρετέ τη σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε τη στο ψυγείο.