Ένα νέο, επιστημονικά τεκμηριωμένο πεδίο της ιατρικής που μπλέκει την τέχνη του φαγητού και της μαγειρικής με την επιστήμη της ιατρικής.
Η ιατρική μαγειρική αποτελεί ήδη μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος σε αμερικανικές ιατρικές σχολές από το 2003, ενώ το πρώτο κέντρο ιατρικής μαγειρικής άνοιξε το 2013 στο Πανεπιστήμιο Tulane στη Νέα Ορλεάνη κι έκτοτε, κάποιες ιατρικές σχολές διδάσκουν την ιατρική μαγειρική σε προπτυχιακούς φοιτητές στο πλαίσιο προαιρετικών μαθημάτων, ενώ κάποια νοσοκομεία προσφέρουν προγράμματα ιατρικής μαγειρικής στο ιατρικό προσωπικό και στο κοινό.