Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Μπρόκολο με καβουρντισμένα κουκουνάρια, σταφίδες και σάλτσα φυτικού γιαουρτιού

Τώρα που έχει μπει δυναμικά ο χειμώνας (λίγο πριν φύγει!), το μπρόκολο είναι μια καλή πρώτη ύλη για τα πιάτα σας, καθώς εκτός από χειμωνιάτικη τροφή, είναι και πολύ σημαντική για το ανοσοποιητικό. Μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών, βιταμινών C, K και A, με ισχυρά αντιοξειδωτικά, σε συνδυασμό με τα καβουρντισμένα κουκουνάρια που είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, και με τις σταφίδες που προσφέρουν φυσική γλυκύτητα και είναι πηγή σιδήρου και αντιοξειδωτικών, έχετε το τέλειο πιάτο, που μπορείτε να σερβίρετε ακόμη και σε ένα εορταστικό τραπέζι με φίλους.

Σημειώστε ότι η σάλτσα φυτικού γιαουρτιού προσφέρει μια δροσερή και κρεμώδη αίσθηση και ενισχύει τη συνταγή με προβιοτικά, υποστηρίζοντας την υγιή πέψη και το ανοσοποιητικό και όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια ισχυρή διατροφική βάση που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση της ενέργειας και στην προώθηση της υγιούς καρδιάς και του δέρματος. Απολαύστε το οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε οποιαδήποτε φάση, καθώς είναι ελαφρύ, αλλά πλήρες γεύμα, με πολλές υφές και χρώματα.

Υλικά

1 κεφάλι μπρόκολου, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το μπρόκολο)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια (καβουρντισμένα)
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός ή δυόσμος (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας μελάσα ή σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι σόγιας με προβιοτικά
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά, για λίγο παραπάνω γεύση)

Οδηγίες

Βράστε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει τρυφερό αλλά να διατηρεί την τραγανότητά του. Στραγγίστε το και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε τα καβουρντισμένα κουκουνάρια. Σοτάρετέ τα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε τις σταφίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε για 1 λεπτό.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, τη μελάσα, την μουστάρδα (αν τη χρησιμοποιήσετε), αλάτι και πιπέρι. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού ή ελαιόλαδου για να την αραιώσετε.

Στο τηγάνι με τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, προσθέστε το βρασμένο μπρόκολο και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρετε το μπρόκολο σε πιάτο και περιχύστε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο για μια επιπλέον φρέσκια γεύση.

Τip: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη στην σάλτσα για να δώσετε άρωμα και γεύση που θα αναδείξει τη γεύση του μπρόκολου και των κουκουναριών, με μπόνους έξτρα αντιοξειδωτικά!

Call Now Button