Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό χαρουπάλευρο

Θέλετε να κάνουμε κάτι ριζοσπαστικό, αλλά πολύ γλυκό και απολαυστικό; Ας δοκιμάσουμε να αντικαταστήσουμε τη σοκολάτα με χαρουπόσκονη στο επόμενο γλυκό μας!

Ξέρω ότι οι λάτρεις της σοκολάτας θα ξινίζουν αυτή τη στιγμή, όμως, αν δεν το δοκιμάσετε, δεν θα διαπιστώσετε από μόνοι σας ότι δεν θα σας λείψει καθόλου η σοκολατένια γεύση και θα έχετε κάνει το γλυκό σας πιο υγιεινό, χωρίς κουβερτούρες κ.ο.κ.

To χαρούπι, άλλωστε, είναι γνωστό και ως «η σοκολάτα της Κατοχής» και εκτός από τη γλυκιά του γεύση, είναι πλούσιο σε κάλιο και φυτικές ίνες, όπως επίσης και σίδηρο, βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο, ενώ αποτελεί πλούσια πηγή υδατανθράκων, ασβεστίου και ριβοφλαβίνης και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο.

Όταν το βράζετε, παράγεται ένα παχύρευστο υγρό που μοιάζει με μέλι, το χαρουπόμελο, που η γεύση του θυμίζει σοκολάτα, αλλά είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από αυτή και περιέχει λιγότερα από τα μισά της λιπαρά, χωρίς καφεΐνη.

Υλικά
1/2 κιλό χαρούπια
1,5 λίτρα νερό

Οδηγίες
Πλένετε και βράζετε χαρούπια σε μια κατσαρόλα, αφού τα κόψετε σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω ποσότητα, κρατώντας πάντα την αναλογία 1 προς 3 με το νερό). Τα αφήνετε στο νερό για 1 μέρα και έπειτα τα ανοίγετε και βγάζετε τα σπόρια τους. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε μια λαδόκολλα σε ταψί και τα ψήνετε στους 100 για κάποιες ώρες, ώστε να αποξηρανθούν. Μπορεί να χρειαστούν 3-4 ώρες, μπορεί και περισσότερο. Αφού κρυώσουν, τα αλέθετε στο μούλτι κι έχετε πλέον το δικό σας χαρουπάλευρο, έτοιμο για να φτιάξετε κουλουράκια, brownies, κέικ και ό,τι άλλο σας αρέσει!

Call Now Button