Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Αλεύρι από κάστανο

Το άσπρο επεξεργασμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι πάντα η εύκολη λύση στη μαγειρική. Οι εναλλακτικές, όμως, είναι τόσες πολλές, που δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιμένετε σε ένα προϊόν τόσο επεξεργασμένο, με σαφή επιβάρυνση για την υγεία και με το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής του αξίας να έχει απομακρυνθεί.

Το αλεύρι ολικής άλεσης είναι μια επιλογή, ωστόσο όσοι πάσχουν από κοιλιοκάκη ή πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη, δεν αποτελεί λύση. Μια από τις πιο ιδιαίτερες εναλλακτικές, λοιπόν, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και να αξιοποιήσετε στα γλυκά σας, είναι και το αλεύρι από κάστανο.

Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα, να το αξιοποιήσετε άμεσα ή και να το αποθηκεύσετε, φτιάχνοντας υπέροχα γλυκά, κέικ και κουλουράκια μεταξύ άλλων, δίνοντας μια διαφορετική γεύση και αίσθηση. Και το καλύτερο; Με υψηλή διατροφική αξία, καθώς τα κάστανα περιέχουν πλήθος βιταμινών και μετάλλων, αποτελούν πηγές πρωτεΐνης, ενώ μας παρέχουν και απαραίτητες φυτικές ίνες.

Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά
½ κιλό κάστανα (περίπου 3 φλιτζάνια)
1,5 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες
Ανοίξτε τα κάστανά σας με ένα μαχαίρι ώστε να αφαιρέσετε το κέλυφος. Για ευκολία μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και να τα βάλετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να αφυδατωθούν, να συρρικνωθούν και να μπορέσετε να αφαιρέσετε το κέλυφος και να κρατήσετε μόνο τη σάρκα τους.

Αφού τα καθαρίσετε και πάρετε μόνο τη σάρκα, βάλτε τα στο μπλέντερ με λίγο νερό, τόσο ώστε χτυπώντας τα να πάρετε υφή πουρέ (υπολογίστε 1 μέρος νερό, 2 μέρη κάστανα, αν για παράδειγμα βάλετε 2 φλιτζάνια κάστανα, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο μπλέντερ).

Απλώστε τον πουρέ σε μια λαδόκολλα και βάλτε τον στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά, εξασφαλίζοντας ότι έχει αφυδατωθεί απόλυτα –δεν θέλουμε καθόλου υγρασία γιατί μπορεί να μουχλιάσει.

Μόλις πετύχετε το αποτέλεσμα, βάλτε το στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να πάρετε την υφή που έχει το αλεύρι. Αποθηκεύστε σε αεροστεγή δοχεία ή σακούλες και βάλτε το σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα ντουλάπι ή στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και για 1 χρόνο.

Tip

Η παραπάνω ποσότητα, θα σας δώσει περίπου 250 γραμμάρια αλεύρι κάστανου, οπότε κινηθείτε αναλόγως με το πόσο χρειάζεστε.

Call Now Button