Γρανίτα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Είναι δροσιστική, τα παιδιά τη λατρεύουν, είναι φραουλένια, αλλά ταυτόχρονα, όταν την παίρνουμε απ’ έξω έχει πολλή ζάχαρη. Αποτέλεσμα; Κάνουμε τα πάντα να αποσπάσουμε την προσοχή των παιδιών, ώστε να μην την πάρουν χαμπάρι και τη ζητήσουν όπου βρισκόμαστε. Επειδή, όμως, ξέρω πόσο τη λαχταρούν, έφτιαξα τη δική μου βερσιόν με –τι άλλο;- μελάσα. Διατηρεί, λοιπόν, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά της φράουλας κι έχει έξτρα σίδηρο από τη μελάσα, ο οποίος απορροφάται τέλεια χάρη στη βιταμίνη C της φράουλας και του λεμονιού.
Πάμε να την φτιάξουμε;
Υλικά
500 γραμμάρια ώριμες και μαλακές βιολογικές φράουλες
100ml νερό
3 κ.σ. μελάσα
χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια, τις κόβουμε στη μέση και τις χτυπάμε στο μπλέντερ με το νερό και τον χυμό λεμονιού. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μελάσα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο τριμμένο πάγο για έξτρα αίσθηση δροσιάς ή να το βάλετε για λίγο στην κατάψυξη. Και μην ξεχάσετε ένα φυλλαράκι δυόσμου για το άρωμα στο τέλος!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.