Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

4 ιδέες για λαχταριστά vegan εορταστικά σνακ

1 min reading time

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, οι γιορτές όμως είναι ακόμη εδώ και η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται… Αν θέλετε να την περάσετε όσο πιο απολαυστικά και ταυτόχρονα υγιεινά γίνεται, διατηρώντας σωστή διατροφή για το ανοσοποιητικό σας, που αυτή την εποχή χρειάζεται φουλ υποστήριξη, και ταυτόχρονα να κρατήσετε αποστάσεις από βαριές, λιπαρές και επεξεργασμένες επιλογές, δοκιμάστε τα παρακάτω σνακ. Είναι vegan, εύκολα, πλούσια σε φυτικές ίνες που ευνοούν το μικροβίωμα του εντέρου και σούπερ απολαυστικά, για τις υπόλοιπες ημέρες των γιορτών, για μικρούς και μεγάλους.

Flatbread με ντοματίνια και ταχίνι
Το flatbread δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια εύκολη πίτα ψωμιού, στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να προσθέσετε τόπινγκς της αρεσκείας σας. Φτιάχνονται με ζύμη πίτσας, την οποία μπορείτε να απλώσετε και να της δώσετε ό,τι σχήμα θέλετε σε λεπτή μορφή. Εμείς σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε με ταχίνι που είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, ψιλοκομμένο σκόρδο που αποτελεί πρεβιοτική τροφή και ωφελεί το μικροβίωμα του εντέρου, ντοματίνια που θα κόψετε στη μέση και θα τα απλώσετε, αλάτι, πιπέρι και κουκουνάρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά και απολαμβάνετε!

Μπρουσκέτες με ρεβίθια και λιαστές ντομάτες
Ένα υπέροχο σνακ που μπορείτε να προσφέρετε και σαν ορεκτικό στο εορταστικό τραπέζι φέτος, πλούσιο σε φυτικές ίνες, ό,τι πρέπει για το μικροβίωμα του εντέρου και κατ’ επέκταση για το ανοσοποιητικό σας. Βράστε ρεβίθια που θα έχετε μουλιάσει αποβραδίς και στη συνέχεια λιώστε τα είτε στο μπλέντερ είτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε λίγο μαϊντανό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μερικές λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα όλα καλά κι απλώστε το μείγμα σας σε φέτες από ψωμάκι ολικής που θα έχετε προηγουμένως ψήσει στο φούρνο και θα έχετε αρωματίσει με σκόρδο. Πασπαλίστε λίγο ακόμη μαϊντανό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Μπουκιές με γλυκοπατάτα και ταρτάρ αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι διάσημο για τα καλά λιπαρά του, που βοηθούν στην απορρόφηση βιταμινών και στο καρδιαγγειακό, ενώ οι γλυκοπατάτες είναι σούπερ τροφή για το έντερο αφού περιέχει πρεβιοτικά και φυτικές και ταυτόχρονα μας παρέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, λίγο σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Πάρτε δυο γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε λεπτές ροδέλες, απλώστε τες σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίστε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και βάλτε τες σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε για 20 λεπτά κι έπειτα γυρίστε τες και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερές. Σε ένα μέτριο μπολ φτιάξτε το ταρτάρ αβοκάντο. Ξεκινήστε ανακατεύοντας λίγο λάδι με χυμό λεμόνι, μουστάρδα και λίγο αλάτι. Ψιλοκόψτε λίγο κρεμμύδι και προσθέστε το κι αυτό κι όταν οι γλυκοπατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, κόψτε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια και προσθέστε το μέσα στο μπολ. Ανακατέψτε, δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι αν χρειαστεί. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα ως τόπινγκ στις ψητές φέτες γλυκοπατάτας και πασπαλίστε προαιρετικά μαύρο σουσάμι και χοντρό αλάτι.

Σουβλάκι με λαχανάκια Βρυξελλών
Ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή, έχουμε ήδη δει ιδέες πώς να τα απολαύσετε στις γιορτές (αλλά και μετά) και ιδού άλλη μια πανεύκολη ιδέα για έξτρα βιταμίνη C και βιταμίνη Κ. Βάλτε τα σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίστε τα με λάδι, λίγο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ψήστε τα στους 180 για 40 λεπτά. Περάστε τα σε ένα καλαμάκι για σουβλάκια, περιχύστε λίγη μελάσα για έξτρα σίδηρο και σουσάμι και είστε έτοιμοι!

Call Now Button