Σπιτική μαγιονέζα από φασόλια
Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές vegan μαγιονέζες εκεί έξω, «λύνοντας» τα χέρια όσων αναζητούν αυτή τη γεύση και την υφή σε ένα σάντουιτς, μια σαλάτα, ένα μπέργκερ, αλλά γιατί, αφού μπορούμε, να μην τη φτιάξουμε μόνοι μας, σπιτική και υγιεινή, με… φασόλια;
Υλικά
400 γραμμάρια βρασμένα φασόλια
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή και παραπάνω αν θέλετε περισσότερη οξύτητα)
1 κ.σ. miso
λίγη σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού
Οδηγίες
Όπως θα έχετε καταλάβει, το πιο «δύσκολο» και χρονοβόρο μέρος της συνταγής είναι να βράσουν τα φασόλια, τα οποία θα έχετε μουλιάσει από την προηγούμενη ημέρα. Μόλις γίνει αυτό και κρυώσουν, τα υπόλοιπα γίνονται σε 2 λεπτά.
Αφού, λοιπόν, είναι οκ τα φασόλια σας, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι το αποτέλεσμα να είναι κρεμώδες. Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό.
Καλή απόλαυση!
Tip
Προφανώς και δεν θα έχει ίδια γεύση με τη μαγιονέζα του εμπορίου, αλλά δεν έχει και τα ίδια λιπαρά και επεξεργασία. Που σημαίνει ότι μπορείτε να την απολαύσετε άφοβα, απλώνοντάς την σε ψωμί και συνδυάζοντάς τη με τα αγαπημένα σας λαχανικά και μπαχαρικά ή σε μπόλικη στην αγαπημένη σας σαλάτα!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.