Γλασαρισμένο τόφου
Ένας ιδιαίτερος τρόπος να απολαύσετε το τόφου, ακόμη κι αν δεν είναι το αγαπημένο σας υλικό, είναι να το γλασάρετε και να το προσθέσετε στο γεύμα σας, για έξτρα υφή, γεύση και διατροφική αξία με πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και προβιοτικά, αναβαθμίζοντάς το πολύ εύκολα και γρήγορα.
Θα χρειαστείτε
1 μπλοκ τόφου
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μελάσα
3 κ.σ. miso
1/4 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
Οδηγίες
Πρώτα θα χρειαστεί να πιέσετε το τόφου σας να βγάλει τα υγρά του, τοποθετώντας το ανάμεσα σε 2 καθαρές πετσέτες και τοποθετώντας πάνω του βάρος (π.χ. ένα ξύλο κοπής και ένα τηγάνι). Αφήστε το λίγη ώρα να απορροφήσουν οι πετσέτες την υγρασία του.
Μόλις είναι έτοιμο, κόψτε το σε κύβους, βάλτε το σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 10 λεπτά στους 180. Όσο ψήνεται, φτιάξτε το μείγμα για να το γλασάρετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. μελάσα, 3 κ.σ. miso και 1/4 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας. Βγάλτε το τόφου από το φούρνο, γλασάρετε με το μείγμα σας και ψήστε άλλα 5 λεπτά.
Συνδυάστε με ρύζι ή κινόα και λαχανικά και απολαύστε!
Tip
1. Όταν επιλέγετε τόφου, προτιμήστε το πολύ σφιχτό βιολογικό τόφου, το οποίο να αναγράφει ότι προέρχεται από πιστοποιημένη μη-μεταλλαγμένη σόγια (non GMO).
2. Για έξτρα πρωτεΐνη και ασβέστιο, μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω στο τόφου σας σουσάμι. Του ταιριάζει πολύ!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.