Μαλακά μπισκοτάκια με φυστικοβούτυρο, βρώμη και μπανάνα
Μήπως χρειάζεστε ενέργεια ύστερα απο ώρες…ατελείωτου παιχνιδιού?? Ή απλά ενα vegan απολαυστικό σνακ για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ παρέα με το μικρό σας??? μπαμπάδες και μαμάδες ετοιμαστείτε!! Είναι vegan, είναι χωρίς γλουτένη και ζάχαρη, είναι τα πιο εύκολα και γρήγορα, πεντανόστιμα (σλούρπ!) μπισκότα που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά για 12-15 μπισκοτάκια (απο 12 μήνων… μέχρι 99 χρονών!)
1 κούπα αποξηραμένα δαμάσκηνα ή χουρμάδες μουλιασμένα στο χυμο απο 1 πορτοκάλι
1 μεσαία μπανάνα
2 κ..σ. φυστικοβούτυρο (προτιμήστε 100% φυστικοβούτυρο χωρίς φοινικέλαιο)
¾ κούπα αλεύρι από αμύγδαλα
¾ κούπα βρώμη χωρίς γλουτένη
Προετοιμασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλέστε τα δαμασκηνα στο μούλτι και μετά προσθέστε τη μπανάνα και το φυστικοβούτυρο. Προσθέστε το αλεύρι και τη βρώμη και συνεχίστε το άλεσμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.
Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε λίγο ακόμα με το χέρι σας.
Σε αυτή τη φάση μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα.
Χρησιμοποιώντας ένα βαθύ κουτάλι σούπας, πάρτε λίγο απο το μείγμα φροντίζοντας να σχηματιστεί ένα στρογγυλό βραχάκι και τοποθετείστε το στην λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε σε αντικολλητικό χαρτί για 15-18 λεπτά.
Το ξέρατε αυτό:Λόγω της διατροφικής αξίας των φυστικιών, το φυστικοβούτυρο αν και έχει αρκετές θερμίδες μπορεί να αποτελέσει μια καλή τροφή για παιδιά και αθλητές, αλλά και για να προστατεύσει τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις, λόγω των αντιοξειδωτικών και των μονοακόρεστων λιπαρών που περιέχει.
Τιπ: φάτε τα κρυφά απο τα μικρά ζιζάνια….χι χι χι
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.