Υγιεινά μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη με ταχίνι και μέλι
Τα υγιεινά αυτά μπισκοτάκια με ταχίνι, μέλι είναι ένα πολύ καλό σνακ πρωτείνης και ενέργειας για τα μικρά σας, για να πάρουν μαζί στο σχολείο. Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ τα κυρίως υλικά του (ταχίνι, μέλι, κακάο) είναι υγιεινά και γεμάτα ενέργεια! Είναι φτιαγμένα με αλεύρι αμυγδάλου, που είναι από τη φύση του χωρίς γλουτένη, ενώ είναι και πολύ καλή πηγή μαγνησίου για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος αλλά και καλύτερο ύπνο.
Υλικά για 10 – 12 μικρά μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη
300 γρ βιολογικό αλεύρι αμυγδάλου
½ κγ αλάτι
½ κγ μαγειρική σόδα
30 γρ σοκολάτα υγείας με 100% σε περιεκτικότητα σε κακάο (μην σας αποτρέψει η πικρή γεύση της, τα υπόλοιπα υλικά την ισορροπούν και το κυριότερο είναι πιο υψηλή σε αντιοξειδωτικά συγκριτικά με άλλες μαύρες σοκολάτες)
3 κ.σ. λάδι καρύδας (60-70 γρ)
2 κ.σ. βιολογικό ταχίνι ολικής άλεσης
3 κ.σ. βιολογικό μέλι
Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι αμυγδάλου, την σόδα, το αλάτι και τη σοκολάτα υγείας και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι καρύδας, το μέλι και το ταχίνι και ανακατέψτε καλά.
Πλάστε τη ζύμη σε κουλουράκια και μεταφέρετέ τα σε ένα μικρό ταψάκι, αφού πρώτα έχετε στρώσει μία λαδόκολλα. Ψήστε τα μαλακά μπισκοτάκια στους 160οC για 10 λεπτά περίπου.
Όταν θα βγουν από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά αλλά μετά από 5-10 λεπτά θα σκληρύνουν.
Tip
Το ταχίνι αποτελείται από μία σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών, υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.