Light και vegan ρυζόγαλο χωρίς κορν φλάουρ
Το ρυζόγαλο είναι ίσως το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό και εγώ προσωπικά το λατρεύω χειμώνα-καλοκαίρι. Σε αυτήν την συνταγή θα δείτε μια vegan και light εκδοχή (πάντα χωρίς γλουτένη) μιας και δεν εμπεριέχει ούτε κορν φλάουρ αλλά ούτε και ζάχαρη!!!Αν ψάχνεις λοιπόν για το πιο ελαφρύ και νόστιμο ρυζόγαλο πάντα με φρέσκα υλικά, αυτή είναι η συνταγή.Stay put.
Υλικά
500ml γάλα καρύδας κατάλληλο για χορτοφάγους
80γρ ρύζι καρολίνα βιολογικής καλλιέργειας
1κσ φρέσκια βανίλια
χυμο απο 1 πορτοκάλι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
κανέλα (άφθονηηηη)
Προετοιμασία
Βάζετε το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να πάρει βράση. Στην συνέχεια προσθέστε το ρύζι,χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε για περίπου 20 λεπτά σκεπάζοντας το κατσαρολάκι με το καπάκι και ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Η φωτιά πρέπει να έιναι χαμηλή τόσο ώστε το μίγμα μας να αχνίζει αλλά όχι να κοχλάζει.
Λίγο πριν το τέλος προσθέστε την φρέσκια βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα απο το πορτοκάλι και αφήστε για άλλα 3 λεπτά. Κατεβάστε απο την φωτιά και είναι έτοιμο!
Μπορείτε να το καταναλώσετε ζεστό με μπόλικη κανέλα ή και σαν πουτίγκα (αφού πρώτα το αφήσετε να κρυώσει και το βάλετε στο ψυγέιο για περίπου 1 ώρα)
Το ξέρατε αυτό;
Η συγκεριμένη vegan συνταγή δεν χρειάζετε κορν φλαουρ μιας και το άμυλο ταπιόκας που περιέχει το γάλα καρύδας έχει την ιδιότητα να “δένει” το γλυκό μας.
Tip
Το ρυζόγαλο δεν θα πρέπει να είναι πηχτό. Πήζει όσο το αφήνετε.
Οι παλιοί έβραζαν πρώτα λίγο το ρύζι και μετά πρόσθεταν το γάλα. Σε αυτή την συνταγή μπορείτε να το βράσετε απευθείας μαζί με το γάλα καρύδας αλλά για καλύτερα αποτελέσματα απλά μουλιάστε το ρύζι για περίπου 3 ώρες. Αυτό θα “φιλτράρει” το ρύζι απο τις μεγάλες ποσότητες αρσενικού που περιέχει. ΙΔανικό και για τα μικρά σας!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.