Πουτίγκα με σπόρους chia και φράουλες
Με τις Vegan Fairies απέναντί μου δεν θα μπορούσα να μην «ξεσηκώσω» μια συνταγή για γλυκό, αφού γι’ αυτά φημίζονται άλλωστε! Η πουτίγκα chiaείναι ιδανική για κάθε ώρα που θα θελήσετε κάτι γλυκό, αλλά και για πρωινό ενέργειας, με σπόρους chiaκαι γάλα αμυγδάλου. Περιμένουμε λίγο καιρό να έρθουν οι φράουλες στην εποχή τους και ετοιμαζόμαστε να την απολαύσουμε χωρίς φόβο και τύψεις!
Υλικά
6 κ.σ σπόρους chia
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα φράουλες
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τους σπόρους chiaμε το γάλα, τις 2 κουταλιές της σούπας σφένδαμο και την βανίλια. Ανακατεύετε τακτικά τα επόμενα 5 λεπτά και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να απορροφήσει το chia το γάλα.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τις φράουλες με το σιρόπι σφένδαμου για να γίνει η ωμοφαγική «μαρμελάδα».
Σερβίρετε σε ένα γυάλινο βαζάκι βάζοντας στη βάση την μαρμελάδα φράουλα, μετά την chiaπουτίγκα, λίγη ακόμα μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρετε με αποξηραμένες φράουλες (χωρίς ζάχαρη) και σοκολατένια γκρανόλα αν θέλετε.
Την chia πουτίγκα μπορείτε να την βρείτε και στο νεραϊδομαγαζάκι των Vegan Fairies και να την απολαύσετε επί τόπου!
Tip
Έχετε πάντα υπόψη σας όταν καταναλώνετε σπόρους chia, ότι διογκώνονται γρήγορα. Μόλις αναμειχθούν με υγρό, δημιουργούν μια πηχτή, κολλώδη μπάλα σαν ζελ, γι’ αυτό προτιμήστε να τους προσθέσετε πρώτα σε κάτι υγρό και αφού έχουν διογκωθεί, καταναλώστε τους, ώστε να μπορέσετε να τους χωνέψετε πιο εύκολα. Αν τους καταναλώσετε στην ξηρή τους μορφή, η διόγκωση αυτή μπορεί να γίνει μετά την κατάποση και να σας δυσκολέψει.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.