Vegan καρμπονάρα με καραμελωμένα καρότα
Ποτέ δεν μου άρεσε η καρμπονάρα. Θέλετε η κρέμα γάλακτος θέλετε τα πολλά βαριά και λιπαρά υλικά, δεν μπορώ ακριβώς να προσδιορίσω, την απέφευγα μετά βδελυγμίας. Όμως όσο κι αν σας φανεί απίστευτο λατρεύω τα μακαρόνια και γι’ αυτό ακριβώς ψάχνω γεύσεις απλές και νόστιμες. Η καρμπονάρα με κρέμα κάσιους ήταν για μένα η ανακάλυψη του αιώνα αφού είναι χορτοφαγική και ιδανική για vegan υγιεινή διατροφή (δεν της λείπει τίποτα: ωμέγα 6, κουρκουμάς, μηλόξυδο) και απίστευτα γευστική. Προσοχή: απαραίτητα συνοδεύεται μ’ ένα καλό ποτήρι λευκό κρασί!
Vegan μακαρονάδα Για 2 ατομα
250γρ μακαρονια χωρίς γλουτένη (ωμά ζυγισμένα)
200γρ κάσιους μουλιασμένα για 3 ώρες
2κς διατροφική μαγιά
1κς μηλόξυδο
1κς ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα καραμελωμένα καρότα
2 καρότα ξεφλουδισμένα
Λιγο κουρκουμά (1κγ)
1κσ Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1κς σιρόπι αγαύης (μπορείτε να τα καραμελώσετε και με μέλι εάν δεν είστε vegan)
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βραστε τα μακαρονια χωρις γλουτένη για περίπου 7 λεπτα.
Για την κρέμα κάσιους: Ρίξτε τα κάσιους στο μπλέντερ μέχρι να αλεστούν ομοιόμορφα και να γίνουν σκόνη, προσθέστε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, λίγο αλάτι και τη διατροφική μαγιά και αλέστε ξανά. Σταδιακά ρίχνετε γάλα αμυγδάλου μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες
Για την Γαρνιτούρα απο καρότα:Βάλτε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ξεφλουδίστε τα 2 καρότα με peeler. Ρίξτε τα καρότα στο τηγάνι με λίγο κουρκουμά και 1κσ αγαύης η μέλι και αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβιρετε την καρμπονάρα με κρέμα κασιους σε ένα βαθύ πιατο με γαρνιτούρα τα καραμελωμένα καρότο και φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Tip
Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες βρασμού των ζυμαρικών γιατί αν δεν γίνουν aldente και παραβράσουν είναι πιο δύσπεπτα ενώ χάνουν και την ιδιαίτερη γεύση τους.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.