Ψητές πατάτες φούρνου με σπιτική μουστάρδα και ρόκα
Ίσως ένα από τα πιο βολικά και νόστιμα χορτοφαγικά γεύματα, με τις πατάτες στον πρωταγωνιστικό ρόλο –ποιος δεν λατρεύει τις πατάτες άλλωστε; Εν προκειμένω τις απολαμβάνουμε με πεντανόστιμη μουστάρδα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας, σε ένα γρήγορο και απλό πιάτο, χωρίς γλουτένη, που μπορείτε να συνοδέψετε με μια ωραία φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα εποχής ή με ψητά μανιτάρια για έξτρα πρωτεΐνη που θα σας χαρίσει δύναμη και ενέργεια. Εμείς το προτιμάμε σε κάθε ευκαιρία και τώρα το καλοκαίρι, όταν συνδυάζεται με σαλάτα, είναι μια ελαφριά επιλογή για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για 2 άτομα για ψητές πατάτες φούρνου με σπιτική μουστάρδα και ρόκα
5 πατάτες βιολογικής καλλιέργειας
Σπιτική μουστάρδα (δείτε εδώ πώς να τη φτιάξετε)
Φύλλα ρόκας
Αλάτι/πιπέρι (προαιρετικά)
Οδηγίες
Κόβετε τις πατάτες σας σε ροδέλες (αφού τις πλύνετε σωστά) και τις αλείφετε καλά με τη σπιτική μουστάρδα που θα έχετε φτιάξει, ώστε να πάει παντού. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Απλώνετε τις πατάτες σε λαδόκολλα και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, δίνοντάς τους το χώρο τους.
Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μην ανοίγετε συνεχώς την πόρτα του φούρνου για να τις ελέγξετε. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, μόλις πάρουν χρώμα.
Μόλις ψηθούν, προσθέτετε τα φύλλα ρόκας και το πιάτο σας είναι έτοιμο.
Tip
Μπορείτε, αν θέλετε, να τρυπήσετε τις πατάτες σας καλά με ένα πιρούνι πριν τις ψήσετε ή να τις χαράξετε, για να ψηθούν πιο σωστά και να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.