Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

3 χορταστικές και δροσερές σαλάτες για το καλοκαίρι

Με μερικές προσθήκες πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, οι σαλάτες μπορούν να αποτελέσουν κύριο γεύμα, ειδικά τις πιο θερμές ημέρες του καλοκαιριού που χρειαζόμαστε κάτι φρέσκο, δροσερό, ελαφρύ και ενυδατικό. Πάρτε ιδέες και αξιοποιήστε τες όπου κι αν είστε, σε διακοπές ή πίσω στην πόλη.

Σαλάτα με ρεβίθια, κινόα, ρόκα και ντρέσιγνκ λεμονιού
Είναι από τις σαλάτες που μπορείτε να την ετοιμάσετε νωρίτερα και να την έχετε εύκαιρη, ενώ είναι πολύ χορταστική, με την πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά της. Θα χρειαστείτε: 1,5 φλιτζάνι κινόα μαγειρεμένη (βράστε ¾ του φλιτζανιού κινόα με 1,5 φλιτζάνι νερό, 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια (αν σας έχουν περισσέψει ακόμα καλύτερα), μπόλικη ρόκα, 1 φλιτζάνι πιπεριές ψιλοκομμένες, 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες, κολοκυθόσπορο και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και αρακά. Τα βάζετε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνετε με το ντρέσινγκ που θα φτιάξετε ανακατεύοντας 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.

Κορεάτικη σαλάτα με αγγούρι και πικάντικη σος
Υπάρχει τίποτα πιο δροσερό από το αγγούρι το καλοκαίρι; Με 98% περιεκτικότητα σε νερό, είναι ιδανική επιλογή για σαλάτες το καλοκαίρι. Για την εν λόγω σαλάτα, θα χρειαστείτε 2-3 αγγούρια, 1/3 κ.γ. χοντρό αλάτι (μπορείτε να το παραλείψετε καθώς θα προσθέσουμε σάλτσα σόγιας στο ντρέσινγκ), 1 ξερό κρεμμύδι που θα το κόψετε σε λεπτές φέτες, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. σουσάμι. Για το ντρέσινγκ, κανονικά χρειάζεται gochujang που είναι πάστα κορεάτικου τσίλι, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε και να ανακατέψετε μαζί 1,5 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού, 2 κ.γ. σιρόπι αγαύης, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 4 ψιλοκομμένα ντοματίνια και μπούκοβο. Κόψτε το αγγούρι και τα κρεμμύδια για σαλάτα, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το σιρόπι αγαύης, το σκόρδο, τα ντοματίνια και το μπούκοβο και περιχύστε το αγγούρι και τη σαλάτα. Πασπαλίστε το σουσάμι και αν θέλετε προσθέστε και ξηρούς καρπούς για έξτρα πρωτεΐνη.

Πατατοσαλάτα με βότανα
Όλοι έχουμε αγαπήσει την κλασική πατατοσαλάτα με την κρεμώδη υφή, αλλά αυτή τη φορά θα τη φτιάξουμε χωρίς μαγιονέζα, με ένα σπιτικό κρεμώδες, πικάντικο ντρέσινγκ. Κι επειδή ξέρετε πόσο φαν της γλυκοπατάτας είμαι, σας προτείνω να προσθέσετε και γλυκοπατάτες στη συνταγή. Θα χρειαστείτε 2 κιλά πατάτες και γλυκοπατάτες, 2 κ.σ. κάππαρη, 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και αλάτι. Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε ¼ φλιτζανιού ταχίνι καλά ανακατεμένο, 100 γραμμάρια γιαούρτι καρύδας, 4 κ.γ. μουστάρδα, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες, 1 μέτριο λεμόνι (2-3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα), 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο άνηθο. Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες σας, βάλτε τες σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τες με νερό. Αλατίστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν –θα πρέπει το πιρούνι  να τρυπάει  τις πατάτες. Φτιάξτε το ντρέσινγκ, χτυπώντας σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα,  το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε. Μόλις είναι έτοιμες  οι πατάτες, στραγγίξτε τις σε ένα σουρωτήρι (κρατήστε λίγο από το υγρό μαγειρέματος σε περίπτωση που το χρειαστείτε). Αφήστε τες για 5 λεπτά να στεγνώσουν, αλλά μην περιμένετε να κρυώσουν. Προσθέστε τις ζεστές πατάτες στο ντρέσινγκ και καλύψτε τις ομοιόμορφα και καλά. Αν χρειαστεί, συμπληρώστε μια κουταλιά από το νερό. Προσθέστε την κάππαρη, τα κόκκινα κρεμμύδια και ανακατέψτε και στο τέλος πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και το σχοινόπρασο. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε. Μπορείτε να την απολαύσετε ζεστή αλλά τώρα το καλοκαίρι είναι πιο λαχταριστή κατευθείαν από το ψυγείο.

 

Call Now Button