Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

3 vegan σούπες για το τραπέζι του Πάσχα

Όσο κι αν παραδοσιακά το Πάσχα είναι συνυφασμένο με κρεατικά, μια καλή επιλογή που μπορείτε να προσθέσετε στο τραπέζι σας είναι και οι σούπες, είτε καταναλώνετε κρέας, είτε όχι. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση, θα ξεκινήσουν το γεύμα σας με τον καλύτερο δυνατό comfort τρόπο, ώστε να μην υπερκαταναλώσετε στη συνέχεια κορεσμένα λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια καλή ευκαιρία για ποικιλία λαχανικών και έξτρα χρώμα στο τραπέζι σας. Δείτε τρεις νόστιμες vegan συνταγές που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας και που μπορείτε να εντάξετε και στην καθημερινότητά σας.

Σούπα πράσινων λαχανικών με αρακά και σπανάκι
Μια σούπα γεμάτη φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και αντιοξειδωτικά, ιδανική για αποτοξίνωση και ενίσχυση της ενέργειας. Ο αρακάς είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών, ενώ το σπανάκι υποστηρίζει τη λειτουργία του αίματος και την υγεία των οστών. Συνταγή: Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε 1 ψιλοκομμένο πράσο και 1 σκελίδα σκόρδο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε 2 φλιτζάνια αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο), 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους και 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών. Βράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Πολτοποιήστε με ραβδομπλέντερ και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο δυόσμο για φρεσκάδα.

Σούπα γλυκοπατάτας με τζίντζερ και καρύδα
Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βήτα-καροτένιο, ενισχύοντας την υγεία των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ το τζίντζερ προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση και διευκολύνει την πέψη. Ο συνδυασμός με γάλα καρύδας χαρίζει κρεμώδη υφή και εξωτική γεύση, ενώ προσφέρει καλά λιπαρά που υποστηρίζουν την εγκεφαλική λειτουργία. Συνταγή: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο και 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο. Προσθέτετε 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους, μαζί με 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και όταν είναι έτοιμες, χτυπάτε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινη η υφή της σούπας. Τώρα προσθέτετε και το 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας. Σερβίρετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σούπα μπρόκολου με φακές
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ασβέστιο και φυτοθρεπτικά συστατικά με αντικαρκινική δράση, ενώ οι φακές αποτελούν άριστη πηγή σιδήρου και φυτικής πρωτεΐνης, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ενέργειας και της καλής υγείας του αίματος. Συνταγή: Σοτάρετε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι φακές, 1 κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια, 1 μικρή πατάτα για επιπλέον υφή και 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και βράστε για 25-30 λεπτά. Πολτοποιήστε τη σούπα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και καβουρδισμένο ηλιόσπορο.

Call Now Button